Flank steak s omáčkou chimichurri

František Pado
spolupracovník hotela Elizabeth v Trenčíne, 23. augusta 2015
Flank steak s omáčkou chimichurri
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 šálka
1/2 šálky
3 - 4 strúčiky
1 ks
1 ks
1/2 šálky
3/4 šálky

Postup

  1. 1

    Steak nasolíme, okoreníme a potrieme zľahka olivovým olejom. Položíme na gril a grilujeme na požadovaný stupeň prepečenia. Odporúčaný je medium rare, prípadne medium.

  2. 2

    Na omáčku chimichurri všetky suroviny nasekáme najemno, pridáme olivový olej a červený vínny ocot. Osolíme a okoreníme podľa potreby.

Diskusia k receptu

alexdidi
Keby v omáčke bol červený vínny ocot nezafarbil by ju do červena? Zdá sa mi, že opäť recept od profesionála, ktorému nezodpovedá foto.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha