Kuracie špízy s dvojakým dipom

bibsa - fotkabibsa, 4. januára 2012

Výborné a jednoduché aj pre začiatočníkov :-)

15 minút + 2 hodiny minút
príprava
10 minút minút
na 230°C °C

Suroviny

2-3 ks
4 PL
2 PL
1 ks uvarený
3 PL
3 strúčiky
4 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Napichneme na drevené špajdle. Ak chceme môžme okoreniť korením (veľmi dobré je gyros korenie). Poukladáme na mriežku a zapečieme ich pri teplote 230°C asi 10 minút do zlatova.

  2. 2

    CESNAKOVÝ DIP: Uvarený zemiak roztlačíme na kašu a zmiešame s majolenkou,dvoma pretlačenými strúčikmi cesnaku,olivovým olejom a osolíme podľa chuti.

  3. 3

    KLASICKÝ STUDENÝ DIP: Zmiešame tatarskú omáčku, kečup, postrúhané kyslé uhorky a pretlačený strúčik cesnaku a necháme 2 hodiny odležať.

Diskusia k receptu

fujchujcinan
Neviem ako vám, no mne tie drevené špízy na konci jedenia nechutia. Nejako mi to nikdy nesadne.

Ale ako kuracie prsia sú ok.
bibsa
Dajú sa kúpiť aj kovové špajdle :-)
hviezdickaz
zase sa nam tu vyskytol novy vtipalek,co si nieco potrebuje dokazovat ... smutne,vsak @ fujchujcinan ?
tinca
zaujímavé je,že takýto rypáci neuvedú celkom nič o sebe do svojej vizitky. @redakcia navrhujem, aby bola podmienka o sebe uviesť aspoň základné údaje, nechávam na redakciu,že ktoré




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia