Nákyp Nanette

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009

Suroviny

6 ks
120 g
120 g
250 ml
50 g
50 g
1,5 PL
3 PL
2 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka. Varíme asi 10 minút a potom pridáme soľ, sirup a ocot. Mlieko, maslo a cukor dáme variť.

  2. 2

    Do vriaceho rýchlo vsypeme múku a na miernom ohni miešame, pokým sa cesto neodlepuje odo dna. Potom cesto preložíme do misy, necháme napoly vychladnúť a postupne doň vmiešame 6 žĺtkov.

  3. 3

    Zo 6 bielkov ušľaháme sneh a tiež ho po častiach pridávame.

  4. 4

    Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej pripravené cesto. Vo vodnom kúpeli pečieme približne 20 minút.

  5. 5

    Potom nákyp vyklopíme a polejeme sladkou omáčkou. Zvyšok omáčky podávame v osobitnej nádobe.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: