Kelovica po mojom
Roky som na Furči v Košiciach pestoval ružičkový kel, ale ani raz som ho v kuchyni nepripravil....
Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...
Broskyňovo-tvarohový koláč s orieškami navrchu
Dobrý koláčik, ľahučký, vďaka orieškom chutí chrumkavo....
Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...
Plnený zeler
Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...
Demikát zo syru NIVA
Dáme uvariť nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, bujon. Do misky si dáme maslo, papriku korenie soľ a nastrúhaný...
Bezlepkové lievance s medovým maslom
Nič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových lievancov mäkučkých a nadýchaných ako obláčiky....
Huspenina s praženou kožou a nakladanou zeleninou
Všetko mäso spolu s kožami dobre poumývame a očistíme od štetín, spolu s očistenou koreňovou zeleninou, ...
Kysnutý jablkovo-tvarohový pletenec
Vynikajúca chuť, jemné cesto. Tak by sa dal opísať tento úžasný kysnutý pletenec plnený jablkami a tvarohom....
Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...
Sladké tvarohové buchtičky s čokoládou
Cokoladove ciapocky sa daju nahradit aj hrozienkami. Buchticky su velmi chutne a maju malo kalorii v...
Gaštanová omeleta pečená v rúre
Recept na tento sladký dezert pochádza opäť z knihy Terézie Vansovej - Recepty prastarej matere. Nenáročný...
Sterilizovaná hríbovo-zeleninová zmes
Recept som dostala od kolegyne. Robievam ho vždy v čase bohatej nadielky v naších lesoch...
Domáci chlieb s cibuľou na slanine
Ako ten čas letí... V sobotu 4. septembra to bolo už 14 rokov, čo som v Iowe upiekol svoj 1. slovenský chlieb. Tento bol na objednávku mojej pani grófky, notorickej konzumentky všetkého so slaninou....
Sushi na Hina Matsuri
3. marec je pre dievčatá v Japonsku veľmi špeciálnym dňom. Oslavuje sa Hina Matsuri, ...
Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...
Stehno plnené klobásou na paradajkovej omáčke.
Obľúbený recept na príležitosti. Stehno použite bravčové, alebo morčacie.
Oblátkové figové rezy
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme cukor. Vmiešame nadrobno nakrájané figy a mleté...
Zemiakové placky so syrokrémom
Mám placky veľmi rád. Ale keď som ich piekol, rodina frfľala - " zase placky?"...