Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies fotorecept

eliniatko - fotkaeliniatko, 21. apríla 2021
Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept)
Foto: eliniatko

Cookies robím kľudne aj dva razy týždenne - robím ich vždy inak, s málo cukrom, množstvom semienok a/alebo orieškov, a pridám nejaké tie hrozienka Zobraziť celý popisCookies robím kľudne aj dva razy týždenne - robím ich vždy inak, s málo cukrom, množstvom semienok a/alebo orieškov, a pridám nejaké tie hrozienka či iné sušené ovocie. Teraz som recept obmenila a vzišli takéto - famózne - viac "fresh", a pritom stále nenormálne mňamkové bezlepkové bezmliekové jablko-škorica-vločky 'kukiny'.

19
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 1/4 hrnčeka (cca 180 g)
1 1/4 hrnčeka (ovsené + pohánkové, cca 120 g)
1 ČL
1/2 hrnčeka (alebo iný rastlinný tuk alebo maslo, cca 110 g)
3/4 hrnčeka (alebo biely)
3 ks menšie
1 ks väčšie
2 PL
1 ČL
1 štipka
 hrsť (voliteľné)
troška  (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny - s tým, že jablká budú ošúpané a polovica nakrájaná na mini kocky, druhá nastrúhaná. Ja som dala aj oriešky, aj semienka, ale nie sú vyslovene potrebné. U nás oriešky veľmi môžeme, a slané pražené tekvicové jadierka sme akurát mali doma a dali cestu správne "nakopnutie".

    Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    S cestom sa dobre pracuje rukami, tak som gúľala guľky a na plech roztlačila do tvaru cookies.

    Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kto chce, môže ešte nakoniec posypať slano-karamelovým cukrom (mala som taký mlynček čo je pôvodne na kávu ?). Tento krok nie je potrebný.

    Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 stupňoch (rozohriata rúra) cca 8-13 minút, je to dosť závislé od rúry, takže určite kontrolujte priebežne a po 6-7 minútkach plech o 180 stupňov otočte, nech sa cookies pečú rovnomerne. Keď hore už dosť hnednú, sú hotové.

    Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové cookies dávam ochladiť, sú ešte lepšie vychladnuté.

    Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zdravá mlska, hlavne ak tí menej sladkí dajú cukru ešte menej (my to bežne robíme). ? Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia