Famózne bezlepkové bezmliečne ovseno-jablkovo-škoricové cookies fotorecept
Foto: eliniatko
Cookies robím kľudne aj dva razy týždenne - robím ich vždy inak, s málo cukrom, množstvom semienok a/alebo orieškov, a pridám nejaké tie hrozienka Zobraziť celý popisCookies robím kľudne aj dva razy týždenne - robím ich vždy inak, s málo cukrom, množstvom semienok a/alebo orieškov, a pridám nejaké tie hrozienka či iné sušené ovocie. Teraz som recept obmenila a vzišli takéto - famózne - viac "fresh", a pritom stále nenormálne mňamkové bezlepkové bezmliekové jablko-škorica-vločky 'kukiny'.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 1/4 hrnčeka (cca 180 g) |
|
1 1/4 hrnčeka (ovsené + pohánkové, cca 120 g) |
|
1 ČL |
|
1/2 hrnčeka (alebo iný rastlinný tuk alebo maslo, cca 110 g) |
|
3/4 hrnčeka (alebo biely) |
|
3 ks menšie |
|
1 ks väčšie |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 štipka |
|
hrsť (voliteľné) |
|
troška (voliteľné) |
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky suroviny - s tým, že jablká budú ošúpané a polovica nakrájaná na mini kocky, druhá nastrúhaná. Ja som dala aj oriešky, aj semienka, ale nie sú vyslovene potrebné. U nás oriešky veľmi môžeme, a slané pražené tekvicové jadierka sme akurát mali doma a dali cestu správne "nakopnutie".
-
2
S cestom sa dobre pracuje rukami, tak som gúľala guľky a na plech roztlačila do tvaru cookies.
-
3
Kto chce, môže ešte nakoniec posypať slano-karamelovým cukrom (mala som taký mlynček čo je pôvodne na kávu ?). Tento krok nie je potrebný.
-
4
Pečieme na 180 stupňoch (rozohriata rúra) cca 8-13 minút, je to dosť závislé od rúry, takže určite kontrolujte priebežne a po 6-7 minútkach plech o 180 stupňov otočte, nech sa cookies pečú rovnomerne. Keď hore už dosť hnednú, sú hotové.
-
5
Hotové cookies dávam ochladiť, sú ešte lepšie vychladnuté.
-
6
Zdravá mlska, hlavne ak tí menej sladkí dajú cukru ešte menej (my to bežne robíme). ? Dobrú chuť!
Diskusia k receptu