jednoduchý recept na guláš aj pre začiatočníkov, pochádza z mojej hlavy, keď som chcela na chate niečo dobré uvariť
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si cibuľu a nakrájame drobno. Očistíme zemiaky, jeden väčší si odložíme a ostatné nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a prelisujeme. Mäso si omyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
- 2
Nakrájané mäso si dáme do misky a okoreníme podľa chuti rascou, vegetou, korením a paprikou (kto má rád štipľavé, pridá štipľavú papriku alebo chilli) a rukou premiešame, aby suroviny spojili svoje chute, pokvapkáme olejom.
- 3
Cibuľu vo väčšom hrnci speníme na masti, pridáme okorenené mäso, opečieme z každej strany a počkáme kým pustí šťavu. Potom podlejeme vodou a varíme, kým mäso úplne nezmäkne. (hovädzie mäso sa varí aj 3 hodiny pod pokrievkou, podľa toho aká časť hovädziny to je, treba prilievať vodu, ak sa odparuje rýchlo)
- 4
Keď je mäso uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a jeden zemiak, ktorý sme si odložili postrúhame na jemno do gulášu. Ak sme guláš moc vodou zriedili, pridáme podľa potreby bujón. Čakáme, kým zmäknú zemiaky a môžme podávať. Na tanieri môžme dozdobiť kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To ako dať na halušky tavený syr a kyslú smotanu a nazvať to bryndzové halušky.