Fazuľové mňam fotorecept

lukulienka - fotkalukulienka, 21. júna 2011

Toto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako uvaria kuchárky, alebo viem, že by to podobné aj tak Zobraziť celý popisToto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako uvaria kuchárky, alebo viem, že by to podobné aj tak nejedla.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks väčšie
3 ks
1 ks
3 dcl
2 ČL /kukuričný




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kocky, aj zemiaky si nachstáme na kocky.

    Fazuľové mňam (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu dvakrát prekrojíme pozdĺžne na štvrtiny a potom nakrájame na drobno.

    Fazuľové mňam (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici rozpálime olej, pridáme trochu mletej rasce, štipku čierneho mletého korenia (pre deti by sa nemalo dávať, ale moje je už väčšie, tak znesie), opražíme mrkvu a potom mäso. Trochu prisolíme.

    Fazuľové mňam (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme ale dve deci ryžového mlieka, nech sa mäso tak do polovice uvarí.

    Fazuľové mňam (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme zemiaky a podľa potreby ešte podlejeme mliekom. (Ja osobne preferujem už hotové ryžové mlieko v tetrapaku, pretože mu fermentácia pridáva príjemnú sladkastú chuť). Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, ale treba dávať pozor, pretože to mlieko dosť kypí :-( Keď sú už aj zemiaky uvarené, pridáme vodou opláchnutú konzervovanú fazuľu - stačí, aby sa prehriala.

    Fazuľové mňam (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šťavy by tam malo ostať tak primerane, aby sa to ešte dalo zahustiť kukuričným alebo zemiakovým škrobom (rozrobeným v pár lyžičkách vody alebo ryžového mlieka). Podľa potreby ešte dosolíme, pridáme nasekanú kôprovú vňať. A je hotovo. Ak sa stane, že čosi ostane aj pre mňa, tak to studené zajedám chlebom s náterkovým maslom :-)

    Fazuľové mňam (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

betka11
Zaujímavý receptík vyskúšam,ja používam kukuričné mlieko alebo ovsenné a pri tom nemusím tolko zahusťovať.
sportak
Súhlasím, je to veľmi zaujímavý recept. Určite bude aj výborný. Dobrá inšpirácia.
lukulienka
my ovsené nemôžeme kvôli lepku :-( Kvôli tomu dcére aj komplet varím do škôlky. Dalo by sa to zahustiť aj pohánkovým sušeným, ale už som si zvykla na to ryžové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia