Liptovský prekladanec

istanikova - fotkaistanikova, 11. augusta 2011

Tento recept pochádza z veľmi starých zápiskov manželovej prababičky.

25 minút
príprava

Suroviny

15 dkg
15 dkg
5 ks
15 dkg
15 dkg




Postup

  1. 1

    Vymiešame 15 dkg masla s 15 dks práškovým cukrom až do spenenia.

  2. 2

    Pridáme 5 žĺtkov a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Z 5 bielkov vyšľaháme sneh ktorý pridáme k hmote.

  4. 4

    Nakoniec zľahka vmiešame múku.

  5. 5

    Na vymastený a vysypaný plech lejeme pruhy z polovice cesta. Do druhej pridáme nastrúhanú čokoládu a vlejeme zbytok medzi žlté pruhy. Na vrh koláča môže byť čokoládová poleva, ale je dobrý aj bez polevy.

Diskusia k receptu

megginr
mnam, to moze byt dobre. Mozno by som vrch potrela dzemom :) KK
evas13
Zdá sa to byť dobré, len jedna otázočka: to sa nepečie?
dogagador
urcite sa to pecie, pocitam, ze za takych 10 minut je cesto hotove, takze pecies asi 15 minut, skontrolujes a ak treba pecies dalej :-)
remcula
To musí vypadat nádherně. Škoda, že není foto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia