Vidiecke risotto

mirkajan - fotkamirkajan, 1. marca 2013
Vidiecke risotto
Foto: mirkajan

Naša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú som mala nutkanie si kúpiť, po prelistovaní som ale Zobraziť celý popisNaša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú som mala nutkanie si kúpiť, po prelistovaní som ale zistila, že asi 2/3 receptov sú nerealizovateľné pre nedostupnosť surovín...

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
50 g
2 PL
1 ks
2 dcl
1 ks
1 l
1 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu aj cibuľu nakrájame na drobno. Na panvici opražíme na oleji najskôr na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu opražíme. Pridáme ryžu, ktorú tiež pražíme cca 2 minúty. Potom prilejeme pohár vína a necháme odpariť.

  2. 2

    Vsypeme lúpané krájané paradajky, premiešame a prilejeme 1 naberačku vriaceho zeleninového vývaru. Za stáleho miešania prilievame vždy po naberačke vývaru vtedy, keď ten predchádzajúci vsiakne do ryže.

  3. 3

    Keď je ryža takmer mäkká, pridáme scedené a opláchnuté fazule a asi hrsť strúhaného parmezánu. Premiešame a pred dokončením pridáme posekanú bazalku. Na tanieri porcie posypeme strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia