Foto: mirkajan
Naša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú som mala nutkanie si kúpiť, po prelistovaní som ale Zobraziť celý popisNaša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú som mala nutkanie si kúpiť, po prelistovaní som ale zistila, že asi 2/3 receptov sú nerealizovateľné pre nedostupnosť surovín...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu aj cibuľu nakrájame na drobno. Na panvici opražíme na oleji najskôr na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu opražíme. Pridáme ryžu, ktorú tiež pražíme cca 2 minúty. Potom prilejeme pohár vína a necháme odpariť.
- 2
Vsypeme lúpané krájané paradajky, premiešame a prilejeme 1 naberačku vriaceho zeleninového vývaru. Za stáleho miešania prilievame vždy po naberačke vývaru vtedy, keď ten predchádzajúci vsiakne do ryže.
- 3
Keď je ryža takmer mäkká, pridáme scedené a opláchnuté fazule a asi hrsť strúhaného parmezánu. Premiešame a pred dokončením pridáme posekanú bazalku. Na tanieri porcie posypeme strúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu