Foto: svedka
V preklade sipkova polievka,ale klasicka polievka to nie je,mozno nieco ako dezertna polievka? :) Dnes som si zavarila zopar poharikov,tak pridavam recept.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ocistime si sipky,ak su cerstve.Jemne pomixujeme na vacsie kusky,alebo pokrajame na stvrtky,ak mame trpezlivost a cas :) Varime 20 minut,potom rozmixujeme celu zmes nahladko a precedime cez sitko.Do precedenej zmesi pridame cukor a zemiakovy skrob a nechame zovriet.Po zovreti ihned odstavime. Ak zmes chcete zavarit,nepridavajte zemiakovy skrob,ani maizenu,ani muku na zahustovanie...mozte to urobit neskor alebo vobec :)
- 2
Ak su sipky susene,namocime ich do vody aspon den vopred.Poustupujeme rovnako ako pri cerstvych,avsak varime 3 hodiny na miernom plameni.
- 3
Typicky svedsky dezert oblubeny najma cez leto,podavany so zmrzlinou a mandlovymi mini susienkami,ale kludne mozte pouzit piskoty.My pijeme s mliekom v pomere 2:1,alebo len s troskou smotany,niekedy posypem troskou skorice.Niekedy pijem len tak,zazenie vlci hlad-hlavne pri vecernych utokoch na chladnicku :) Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
recept jednoduchý a predsa výborný, čas prípravy nehrá úlohu, viem si chuťovo živo predstaviť takýto dezert o zmrzlinou a mandľovými mini sušienkami lahôdka a ako dobre vychladený nápoj s mliekom a smotanou + škorica - skvelé. prisladzovať základ ani netreba :-)
vdaka za recppt na takú dobrotu.
@megdesign nie,je to ako ,hmmm, rozmixovana polievka :) Napriklad brokolicovy krem,ale bez zahustovania?Taky priklad...:D Ale najlepsie cerstve,mozno sa neoplati ani zavarat,ale ja rada :)
Stoji to za vyskusanie.
@katkat tak to si si uzila :)