
Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

Opekané zemiaky so šalotkou a paprikami na balzamikovom octe
Tento recept na opekané zemiaky som videl niekde v televízií tak som si ich urobil.

Zdravšia verzia viedenskej Apfelstrudel
Milujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich geniálnu štrúdlu...

Rýchly koláč z čerstvého ovocia
Tento koláč je veľmi chutný, rýchly a hneď sa zje. Preto ho robím veľmi často,...

Králičia šunka s cesnakom
Vyskúšal som a môžem len povedať - je to dielo. Riadne sa nám guče za ušami...

Burgundské plnené jablká
Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol....

Keď kura leží v pekáči na zelenine a opaľuje sa
Tento recept nie je až tak pracný a jeho chuť vyváži primeranú snahu o dobré jedlo...

Krehké vanilkové drobné pečivko
Sladkých trvanlivých koláčikov nikdy nie je dosť. Je veľmi praktické si hocikedy vo voľnom čase narobiť takéto keksíky do zásoby, keďže nie je problém ich hoci aj 2 mesiace skladovať v krabici....

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...

Torta z jabĺk - Torta di mele
Toto je môj prvý recept, ktorý som robila z talianskeho kuchárskeho webu. Je oveľa lepšia...

Margarétky
Vytvarovat je můžete vlastně z jakéhokoliv kynutého těsta, ale nejhezčí jsou z dalamánkového. Určitě máte nějaké...

Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?

Čokoládové rumové gule
Hrozienka rozsekáme na malé kúsky. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom, do hmoty zamiešame ...

Vyprážané paradajky
tento recept mám od priateľa z talianska od jeho mamy, ktorá ho robí dosť často

Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko)
Milujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj...

Bryndzová polievka
Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....

Moja kapustnica
Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú...

Zelenina konzervovaná mliečnym kvasením
Baktérie mliečneho kvasenia, ktoré sa v dostatočnom množstve nachádzajú v uhorkách skvasujú cukor z uhoriek na kyselinu...

Vianočný venček s mandľovou plnkou
V zime sa u nas casto jedia taketo plnene kolaciky. Byvaju v roznych podobach. Hlavne...

Linecký koláč s tvarohovou plnkou a jahodami
Nenáročný spôsob prípravy s výborným výsledkom, prekvapí chuťou.

Marhuľovo-levanduľový džem
Tento marhuľový džem je perfektne aromatický vďaka troške levandule a príjemne sladký vďaka želírovaciemu cukru so stéviou....

Šalát z palmových srdiečok - palmitos
Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem...

Mandľový chlebík
Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu, nutelu, lekvár...

Farebná čokoláda
Chcete mať farebnú čokoládu na zdobenie mafiniek, zákuskov alebo pohárov? Jednoduché.

Pražma kráľovská
Zo zemiakov si spravíme pyré, do ktorého pridáme rozmixované Sandrine paradajky a dochutíme soľou a korením....

Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...

Mrežovník podľa Dullovej, vylepšený
mama mi dala svoj recept na mrezovnik a nedaril sa mi. tak som siahla po KK...