Zelerovka od karantény
Foto: oryana
Vrátila som sa z práce do karantény. Priateľ ma zásobil zelerom veľkým ako melón. Nič iné mi nezostalo, iba sa ho pokúsiť za dva Zobraziť celý popisVrátila som sa z práce do karantény. Priateľ ma zásobil zelerom veľkým ako melón. Nič iné mi nezostalo, iba sa ho pokúsiť za dva týždne zjesť. Takto sa to podarilo. Odvtedy to robím často a dobrovoľne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme ošúpaný pokrájaný zemiak a zeler, korenie, bujón, soľ, zalejeme vodou (asi pol litra). Uvaríme domäkka.
-
2
Ako sa vraví, hodím to do kastróla...
-
3
Ponorným mixérom uvedieme do krémovo rustikálneho stavu. Znamená to, že si tam možno nechať aj väčšie kúsky. Dochutíme kyslou smotanou, kôprom, citrónovou šťavou, struhneme muškátový oriešok. Hladnejší si pridajú varené vajce.
Diskusia k receptu