Foto: tkatka
Jahodovy džem hotový za 6 minút.
príprava
na 750 W °C
Postup
-
1
Jahody som umyla a odstopkovala. Do micro plus kanvice (1 L) som dala kryštálový cukor pridala jahody...
-
2
... a rukou som ich popučila. Na kanvicu položím vrchnák a nechám takto odležať 10 minút.
-
3
Kanvicu vložím do mikrovlnky na 3 minúty. Výkon mikrovlnky je 750 W. Po troch minútach kanvicu z mikrovlnky vyberiem, a nechám tak odležať 2 minúty.
-
4
Po uplynutí 2 minút z kanvice odoberiem vrchnák a vložím naspäť do mikrovlnky na 3 minúty. Po 3 minútach je jahodový džem hotový.
-
5
Hotový horúci džem nalejeme do zaváraného pohára uzavrieme viečkom a prikryjeme dekou, ja som to dala do pohárika u nás po vychladnutí zmizlo raz dva :)))
-
6
Môj hlavný zvedaví ochutnávač :)))
napr.: www.topky.sk/cl/11/1321444/Sokujuce-vysledky-vyskumu...
Prepáčte,nie voči vám som vyjadrila názor,ale k článku.
Mikrovlny sú druhom elektromagnetického žiarenia. Ak takáto vlna zasiahne vhodnú elektricky nabitú látku rozkmitá ju. Molekuly takto do seba narážajú a dochádza k ich vzájomnému treniu. Musia prekonávať určitý odpor, čo sa premieňa na teplo. Materiály, ktoré mikrovlny ohrievajú sú voda, cukor a tuk. Mikrovlny dokážu elektróny v atómoch rozkmitať, ale nedokážu ich vytrhnúť a spôsobiť tak chemickú zmenu v látkach. Preto považujeme pôsobenie mikrovĺn za neškodné.