Foto: rennatte
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte ktorý vám vyhovuje a bude chutiť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a prekrojíme, lyžicou vyberieme dužinu, ktorú si odložíme, tekvicové lodičky poukladáme na plech alebo pekáč, osolíme
-
2
postupne napĺňame paprikou, kúskami syra, rajčinou
-
3
ďalšiu vystelieme plátkami šunky
-
4
poukladáme polovice vajíčok rajčinu, kúsky syra, zakryjeme plátkom syra alebo salámy, šunky
-
5
do ďalšej poukladáme kolieska cibule
-
6
na to pomletú klobásku (pred pomletím stiahneme z klobásky šupku), na vrch poukladáme kolieska cibule
-
7
takto pripravené lodičky podlejeme vodou, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom, aby sa nám vrchné suroviny neprilepili na alobal
-
8
pred dopečením posypeme strúhaným syrom (okrem klobáskovych lodičiek) a dopečieme do zlatista, troška syra si odložíme
-
9
po upečení lodičky preložíme a výpek prelejeme do rajnice
-
10
pridáme pretlačený cesnak, odložený strúhaný syr a prilejeme smotanu podľa chuti, necháme prevariť. Hotovú omáčku podávame k lodičkám, ako prílohu som zvolila zemiaky a uhorkový šalát.
-
11
Odloženú dužinu počas pečenia lodičiek dáme variť do osolenej vody, po uvarení rozmixujeme, prelejeme cez sitko, pridáme roztlačený cesnak
-
12
prilejeme smotanu
-
13
a zahustíme ovsenými vločkami, dochutíme petržlenovou vňaťou a troškou vegety. Máme hotový komplet obed. Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu