Tekvicové lodičky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 18. júla 2012
Tekvicové lodičky (fotorecept)
Foto: rennatte

Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte ktorý vám vyhovuje a bude chutiť.

10
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
2 ks
2 ks
100 g
6 plátkov
3 ks
1 ks
2 ks
100 g
1 ks
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a prekrojíme, lyžicou vyberieme dužinu, ktorú si odložíme, tekvicové lodičky poukladáme na plech alebo pekáč, osolíme

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    postupne napĺňame paprikou, kúskami syra, rajčinou

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ďalšiu vystelieme plátkami šunky

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    poukladáme polovice vajíčok rajčinu, kúsky syra, zakryjeme plátkom syra alebo salámy, šunky

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do ďalšej poukladáme kolieska cibule

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na to pomletú klobásku (pred pomletím stiahneme z klobásky šupku), na vrch poukladáme kolieska cibule

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    takto pripravené lodičky podlejeme vodou, prikryjeme alobalom, alebo ďalším plechom, aby sa nám vrchné suroviny neprilepili na alobal

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pred dopečením posypeme strúhaným syrom (okrem klobáskovych lodičiek) a dopečieme do zlatista, troška syra si odložíme

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    po upečení lodičky preložíme a výpek prelejeme do rajnice

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pridáme pretlačený cesnak, odložený strúhaný syr a prilejeme smotanu podľa chuti, necháme prevariť. Hotovú omáčku podávame k lodičkám, ako prílohu som zvolila zemiaky a uhorkový šalát.

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Odloženú dužinu počas pečenia lodičiek dáme variť do osolenej vody, po uvarení rozmixujeme, prelejeme cez sitko, pridáme roztlačený cesnak

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prilejeme smotanu

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a zahustíme ovsenými vločkami, dochutíme petržlenovou vňaťou a troškou vegety. Máme hotový komplet obed. Dobrú chuť :-)

    Tekvicové lodičky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
krásný obedík a hlavne využila si všetko ako sporovlivá kuchárka aj ja zvyknem z dužiny robiť polievočku do vývaru z dužiny dám zeleninku ako do kuracej polievky dám jeden bujon a zavarku polievočka je ako kuracia len mäsko zbytočne v nej hladáme.

Pridaj komentár k receptu: