Kanapka s hráškovou penou, cherry paradajkou a ementálom
Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 9. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 9. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Na masle si orestujeme mladý cukrový hrášok, pridáme smotanu a necháme redukovať. Pridáme syrokrém a všetko spoločne rozmixujeme a prepasírujeme.
- 2
Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Hráškový krém necháme vychladiť a vymixujeme s maslom.
- 3
Z hriankového chleba vykrojíme tvary podľa svojho vkusu a mierne ich nasucho opečieme. Vychladnutý krém navrstvíme na hrianky a ozdobíme kockami ementálu a kúskami cherry paradajok.
- 4
NÁŠ TIP: Ak je hrášok naozaj mladý a sladký, nesnažme sa ho v kréme rozmixovať dohladka, ale nechať v ňom kúsky, aby sa zachovala štruktúra. Hráškový krém môžete na kanapkách nahradiť aj iným.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Španielsky / Francuzky : gauč, pohovka,
Italija kao tartina
Ukrajina - kanapka ( ukrajinski : канапка)
v gastronomii: Canape je male, a väčšinou dekoratívne pripravene jedlo, ktoré sa je rukou ako jednohubka (maly sendvič)
en.wikipedia.org/wiki/Canap%C3%A9...
to už hej to je pena..... :-))