Kanapka s hráškovou penou, cherry paradajkou a ementálom

Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 9. augusta 2010
Kanapka s hráškovou penou, cherry paradajkou a ementálom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g (toastový)
180 g
100 g
1 dl
60 g
0,5 dl
100 g
70 g




Postup

  1. 1

    Na masle si orestujeme mladý cukrový hrášok, pridáme smotanu a necháme redukovať. Pridáme syrokrém a všetko spoločne rozmixujeme a prepasírujeme.

  2. 2

    Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Hráškový krém necháme vychladiť a vymixujeme s maslom.

  3. 3

    Z hriankového chleba vykrojíme tvary podľa svojho vkusu a mierne ich nasucho opečieme. Vychladnutý krém navrstvíme na hrianky a ozdobíme kockami ementálu a kúskami cherry paradajok.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Ak je hrášok naozaj mladý a sladký, nesnažme sa ho v kréme rozmixovať dohladka, ale nechať v ňom kúsky, aby sa zachovala štruktúra. Hráškový krém môžete na kanapkách nahradiť aj iným.

Diskusia k receptu

stefanus191
...kde ste pre pana boha prisli na ten nazov " kanapka "... z madarciny to urcite nie je... K A N A P K A ...och.....
majsterka
Kanapka je malý chlebík a s madarcinou to fakt nemá nič spoločné,ale ako Ste prišli k tomu madarskému spojeniu?
huck
stefanus aspon prezrad čo ta tak "zhrozilo" nad tym nazvom! Btw zajdi si na stranky wikipedie a dozvieš sa odkial ten (pre teba) čudny nazov ale v kulinarike zauživany vyraz : Canape znamena doslova :
Španielsky / Francuzky : gauč, pohovka,
Italija kao tartina
Ukrajina - kanapka ( ukrajinski : канапка)

v gastronomii: Canape je male, a väčšinou dekoratívne pripravene jedlo, ktoré sa je rukou ako jednohubka (maly sendvič)

 en.wikipedia.org/wiki/Canap%C3%A9...

teresa21
nasa babka v Polsku nam cele prazdniny pripravovala na veceru rozne kanapky, teda oblozene chlebicky :)
zvoncek
španieli jednohubkám hovoria "tapas"., kanapka je asi nie odtiaľ




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia