Pesto troch chutí

pupava - fotkapupava, 22. marca 2014
Pesto troch chutí
Foto: pupava

Nejako si letím na receptoch "troch chutí" v poslednom čase. Pravda je taká, že som potrebovala k zelenine pesto a klasické bazalkové aj poľničkové ma omrzelo.

10 minút
príprava

Suroviny

2 hrste
6 lístkov
6 lístkov
1 hrsť
1 ks
1 hrsť
1 ks
 štipka
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme rukolu, bazalku, medvedí cesnak, jarnú cibuľku, kešu oriešky, parmezán. Všetko spolu zmixujeme.

  2. 2

    Po rozmixovaní dodáme olej, morskú soľ a šťavu z limetky a všetko spolu pekne premiešame. Podávame s čímkoľvek, lebo je to neskutočne dobré a hodí sa skoro ku všetkému: na chlebíkoch (výborné urobiť ako bruschetty), s cestovinami, ale aj ako dip na namáčanie k zelenine. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

safran
zaujímavé, možno trochu niečo pomením, ale vyskúšam... čisté rukolové som už robila
babidka
Pekne pesto . Bezne robievam okrem bazalkoveho aj petrzlenove z hladkolisteho petrzlenu ku ktoremu pridavam rukolu .Takze skusim urobit aj taketo :-)