Vyprážaná zelenina
Vyprážaná zelenina

Vyprážaný karfiol a kaleráb

jany1976 - fotkajany1976, 25. októbra 2022
Vyprážaný karfiol a kaleráb
Foto: jany1976

Vysmážaný karfiol aj kaleráb je super bezmäsité jedlo - super zeleninka.😋

4-5
porcie
20 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
3 ks
3 PL
 (alebo olej)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Karfiol a kaleráb nakrájame na menšie kúsky a povaríme v osolenej vode okolo 5-7 minút do polomäkka.

  2. 2

    Necháme vychladnúť.

  3. 3

    V miske rozšľaháme vajcia, mlieko a soľ.

  4. 4

    Karfiol a kaleráb obalíme v múke, namočíme do vajíčka s mliekom a na záver obalíme v strúhanke.

  5. 5

    Vysmažíme na masti alebo oleji.

  6. 6

    Zemiaky upečieme v rúre alebo na panvici do chrumkava.

  7. 7

    Vysmážaný karfiol a kaleráb podávame najčastejšie s opečenými zemiakmi (hranolkami) a tatárskou omáčkou.

  8. 8

    Dobrú chuť.😋

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia