Vyprážaný karfiol a kaleráb
Foto: jany1976
Vysmážaný karfiol aj kaleráb je super bezmäsité jedlo - super zeleninka.😋
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30-45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol a kaleráb nakrájame na menšie kúsky a povaríme v osolenej vode okolo 5-7 minút do polomäkka.
- 2
Necháme vychladnúť.
- 3
V miske rozšľaháme vajcia, mlieko a soľ.
- 4
Karfiol a kaleráb obalíme v múke, namočíme do vajíčka s mliekom a na záver obalíme v strúhanke.
- 5
Vysmažíme na masti alebo oleji.
- 6
Zemiaky upečieme v rúre alebo na panvici do chrumkava.
- 7
Vysmážaný karfiol a kaleráb podávame najčastejšie s opečenými zemiakmi (hranolkami) a tatárskou omáčkou.
- 8
Dobrú chuť.😋
Tiež zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne. Presne tak, gigant je super šťavnatý.🌹
Ďakujem, ja som tak naučená, tak mi roky chutí. Ale je pravda, že surový som ešte nerobila, najbližšie vyskúšam.🙂🌹👍