Krkovička s pikantnou srbskou marinádou fotorecept
Foto: cisarrh
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu. Všimol som si, že recept na ňu tu nie je (aspoň nie pod týmto názvom), Zobraziť celý popisKeď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu. Všimol som si, že recept na ňu tu nie je (aspoň nie pod týmto názvom), tak ho sem pridávam.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg (karé, krkovička) |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL (sladký alebo pálivý) |
|
1 ČL |
|
1 ČL (alebo sladká) |
|
1 ČL (drvená alebo mletá) |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky. Hrúbku plátkov si určite sami, ja to krájam tak na 1-2 cm.
-
2
Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Možno sa to nezdá, ale bude jej dosť. Použitie množstva pálivého kečupu a pálivej papriky opäť nechám na vašom uvážení. Ja používam kajenskú papriku a tej dávam len pol lyžičky (k tomu pol lyžičky sladkej papriky) a sladký kečup a je to ostré tak akurát.
-
3
Plátky mäsa pekne ponatierame marinádou z oboch strán a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny. Potom je už na vás, či mäso ugrilujete alebo upečiete. Prílohy už nechám na vás, ja osobne mám k tomu veľmi rád pečené alebo varené zemiaky, ale skúšal som aj s ryžou a bolo to dobré. K tomu obvykle pripravujem šalát z čínskej kapusty (hľadaj v mojich receptoch) alebo domáce kimchi.
Diskusia k receptu