Domáce tvarohové šiflíky s klobáskou fotorecept
Foto: izabella929
Domáce cestoviny robievam často, pretože voňajú domovom a mamičkovským prestretým stolom plným samých dobrôt...robila som šiflíky, ktoré krájam na širšie ako rezance..opiekla som domácu Zobraziť celý popisDomáce cestoviny robievam často, pretože voňajú domovom a mamičkovským prestretým stolom plným samých dobrôt...robila som šiflíky, ktoré krájam na širšie ako rezance..opiekla som domácu neúdenú klobásku a zmiešala som ju aj s výpekom so šiflíkami...šiflíky mali farbu do ružova, ale tá vynikajúca chuť sa veru opísať dá iba ťažko..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z preosiatej hrubej múky, vajca a troška vody som vymiesila polotuhé cesto..robievam z tejto múky preto, lebo cestoviny sú tvrdšie..cesto som vyvaľkala..
-
2
pokrájala po dĺžke na 6 cm.široké pásy..
-
3
uložila pásy na seba a pokrájala na 2cm. široké šiflíky..
-
4
pokrájané šiflíky..
-
5
do hrnca som dala zovrieť vodu a pridala som pol kl.soli...ke´d voda vrela, nasypala som do nej šiflíky..
-
6
šiflíky som vybrala z vody, scedila a prepláchla studenou vodou a vložila do misy, kde som už mala pripravený tvaroh..
-
7
šiflíky aj tvaroh som spolu zmiešala...poliala výpekom z opekania slaninkového hrebienka a klobásky...
-
8
vybrala som na taniere, ozdobila klobáskou , slaninkovým hrebienkom, čerstvou pokrájanou cibuľkovou vňaťkou..prajem vám dobrú chuť...
@izabella929
..a jak sa tam na vrchu vyškiera tá opražená slanina...to by zlákalo aj nášho tatina..stojí jak nagelované Hamžíkove vlásky-tú by môj muž zjedol prvú-z veľkej ku nej lásky..
ked mladí sme boli-tak tvarohové šífliky len na sladko..teraz-ked sme zrelší-na slano..perfiš jedlo-má dámo...:-)
...ach...hoci aj na kolenách do ...Ríma...bo to ľudské zlo ma tu občas omína...
aj futbalový fanda..len -prosím-nie zvada-ale radšej radosť a sranda...
:-)
Aj mne. Toto slovo som už roky nepočul a v detstve sa takto volali šiflíky -slíže.