Inšpirácia z lístkoveho cesta fotorecept

jerica - fotkajerica, 7. februára 2011
Inšpirácia z lístkoveho cesta (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica Keď už idú na rad recepty z lístkového cesta ,pridávam ako robím jednoducho tyčinky.

15 minút
príprava
20/25 minút
na 160/180 °C

Suroviny

1 bal, (500g)
1 ks
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    cesto vyvaľkame na pečiacej folii , célé potrieme rozšľahaným vajíčkom

    Inšpirácia z lístkoveho cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    osolíme podľa chuti , kto ako má rád slané

    Inšpirácia z lístkoveho cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypeme sézamové semiačka, kto má rád , môže si dať od kmínu až po strúhaný syr alebo čo má v ľadničke , nápadom sa medze nekladú

    Inšpirácia z lístkoveho cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    radličkou spravím pásy , to všetko na pečiacej folii a plechu

    Inšpirácia z lístkoveho cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na plechu pásiky popretáčam do špirále , pretočenú plochu potriem ešte vajíčkom ,dám do vyhriatej rúry na 160°; pečieme tak aby nám nezhoreli, cc25 minút

    Inšpirácia z lístkoveho cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    treba rýchlo spapať, ináš sa práši s puse .

    Inšpirácia z lístkoveho cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

abend
Tak toto ma nikdy nenapadlo, ako si zjednodušiť robotu pri tyčinkách gratulujem suuuper návod, odteraz už len podľa Tvojho receptu Jerica.
honestka
Az na to, ze ich robim rovne; Su najrychlejsim pohostenim, na rozne sposboy posypania a pretoze cesto je vzdy v zasobe v mraziaku, mozu byt hocikedy. Jednoducha fajnotka. = Taktiez ich posypam na sladko s podanim jahod a yogurtoveho dipu.
dorisa
Skvelé, ja som si také nové radielko kupila, že mi nejde. Tak, asi nožom to budem krajať.
jerica
pridala som aby ste si uľahčili prácu a spravili si to priamo na plechu.
cica2
tiež to robievam ale vyskúšam aj takto stočiť:).... a krásne to máš nafotené
používateľ nemá avatar
vic
vic
supeeer jednoduchy recept, dnes spravim :)