Zapekané makaróny v syrovom kréme

redakcia - fotkaredakcia, 18. augusta 2009
2
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
40 g
200 g
80 g
4 ks
300 ml
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Makaróny polámeme na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode. Tvrdý syr postrúhame, rajčiny pokrájame na kolieska. V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Potom ju zalejeme mliekom, rozmiešame, pridáme mäkký aj tvrdý syr, cibuľu pokrájanú nadrobno, ktorú sme opražili, korenie a soľ.

  2. 2

    Všetko spolu miešame, kým sa nám syr nerozpustí. Potom makaróny zalejeme touto omáčkou a premiešame ich. Pekáč vymastíme, dáme doň polovicu zmesi, na ňu dáme rajčiny pokrájané na kolieska a zalejeme ich druhou polovicou zmesi.

  3. 3

    Navrch dáme opäť rajčiny. Zapekáme asi 35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia