
Zguľkovaný baranček
Kazdy rok mi zostane suchy barancek, co mavame na ozdobu na stole a kazdorocne ho ...

Hrnčekový čučoriedkový koláč
Vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a...

Cviklový šalát
Tento šalát z cvikly mi moc chutí, či už ako príloha alebo s pečivom na olovrant. Mám...

Ruské čajové pečivo
Chcela som toho roku upiecť niečo nové na Vianoce, až som našla starodávny receptík ešte z knižočky...

Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...

Sviečková na smotane
Po viacerích pokusoch a receptoch som ostal pri veľmi jednoduchom a chuťovo výbornom recepte ktorý pochádza z...

Pečené pliecko
Nepamätám sa odkiaľ to mam, ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.

Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...

Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...

Kura pečené obalené v hline (fotorecept )
@jerica So synom sme spravili perfektné papaníčko, kuriatko osolené, naplnené bylinkami, papričkou, obalené plátkami ...

Polárna zmrzlinová roláda
Pre všetkých maškrtníkov a milovníkov sladkého počas horúcich letných dní :-) A návšteva neodolá :-))) Jednoducho mňam......

Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou
Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme...

Koláč Umm Ali
Tento recept ma naučil robiť môj manžel. Je z egyptskej kuchyne a on ho strašne ma...

Sladké škoricové briošky
Máme radi škoricové sladké kysnuté cesto, spravila som briošky, veľmi chutné, nie je ťažké...

Mont Blanc
Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku,...

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...

Hlivový paprikáš
Hliva je unikátna na regeneráciu a podporu imunitného systému. Nakoľko ju všeobecne konzumujeme minimálne, dávam...

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

Čerešňovy džem
Tento rok máme dosť čerešní a tak som uvarila perfektný džem, ktorý zvládne aj začiatočník.

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

Horárkina polievka
Mäso zo sliepky vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Pridáme očistený pokrájaný zeler,...

Jablčník so sušienkami
Jablčník je šťavnatý a cesto jemné ako pavučina. Chutiť vám bude určite. Upečiete rýchlo a...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Nohutlu Mercimek Çorbası
Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je...