Toto jedlo je experiment,keď už gazdinká naozaj nevie,čo do hrnca. Pre nás bol experiment úspešný.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 750 gr |
|
| 5 ks surové |
|
| 150 gr |
|
| 100 gr strúhaný |
|
| 1 lyžica |
|
| 1 ks väčšia |
|
| 2 ks - strúčik |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| 0,5 lyžičky |
|
| 0,5 lyžičky |
|
| 1 dcl |
|
| 2 lyžičky zelená |
|
Postup
-
1
Nakrájame si na drobučko cibuľu,jemne osmažíme,pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso,posolíme podľa vlastnej chuti a necháme 15minút dusiť. Odložíme a necháme trocha vychladnúť.
-
2
Z ostatných všetkých ingrediencíí vymiešame hustejšie cestíčko. Ak sa zdá riedke,pridáme troška múky. Do cestíčka dáme udusené kuracie mäso, aj so šťavou,ktorá sa vytvorila pri dusení a premiešame.
-
3
Pečieme na miernom ohni omelety ľubovolnej veľkosti. Podávame s hranolkami alebo zemiakovou kašou, prípadne len so zeleninovým šalátom.
-
4
Príprava je nenáročná a rýchla a čo je hlavné, výsledok chutí. Prajem dobrú chuť!









Diskusia k receptu