Panenka na hríboch s bryndzovou omáčkou
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 17. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Keď privoniam k bryndzi, mysľou sa vrátim do detstva... ako mamka pripravuje nátierku a otec krája pažítku. Táto špecialita nikdy nechýba v mojej jarno-letnej Zobraziť celý popisKeď privoniam k bryndzi, mysľou sa vrátim do detstva... ako mamka pripravuje nátierku a otec krája pažítku. Táto špecialita nikdy nechýba v mojej jarno-letnej súkromnej ani profesionálnej kuchyni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
480 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
120 g |
|
120 g (alebo mrazené) |
|
300 ml (alebo mäsový) |
|
125 g |
|
80 g |
|
5 ks (rožky biele alebo tmavé) |
|
3 ks |
|
150 ml |
|
150 g |
|
50 g |
|
5 g (petržlenová vňať) |
|
150 g |
|
|
Postup
-
1
Očistenú bravčovú panenku zbavíme blán, osolíme a okoreníme. Opečieme ju prudko z každej strany a potom pečieme v rúre pri 160 °C asi 15 minút.
- 2
Na tej istej panvici urestujeme hríby spolu so šalotkou, vyberieme ich, pridáme maslo, hladkú múku a zalejeme vývarom, krátko povaríme, primiešame bryndzu a zjemníme smotanou.
- 3
Pečivo nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
- 4
Nakoniec primiešame našľahaný sneh z bielkov a tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale a vysmažíme v oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu