Jarná zeleninová polievka s haluškami z pohánkovej krupice
Foto: nelajsia
Osviežujúca ľahká polievka na horúce leté dni
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu, zemiaky, cibuľu a koreniny dáme variť do vody, ked je všetko mäkke, zavárame halušky.
- 2
Halušky - pohánkovú krupicu(mnnožstvo podľa chuti) zalejeme vývarom z polievky tak, aby vznikla hustá kaša, necháme asi 10 min. postáť, pridáme vajce, soľ, pol lyžičky prášku do pečiva(alnatura) a maslo, vypracujeme hustejšiu hmotu, podla chuti, niekto má rád tuhšie halušky, niekto mäkksie. Dvomi lyžičkami formujeme halušky, ktoré vkladáme do vriacje polievky, povaríme cca 5 min. polievku posypeme petržlenovou vňaťou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu