Cesto na jablkovú štrúdľu

janaja - bez fotkyjanaja, 27. októbra 2010

Ponúkam recept na štrúdľu, odkedy mám tento recept už štrúdľu neťahám, takto je šikovnejšia na prípravu a je výborná.

Suroviny

45 dkg
25 dkg
2 dcl
štipka




Postup

  1. 1

    Múku, maslo, mlieko a soľ spracujeme na hladké cesto. Keď sa cesto prestane lepiť, sformujeme ho do valca a zabalíme do papiera na pečenie. Odložíme do chladničky na 24 hodín.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozdelíme na 6 dielov. Všetky diely nemusíme hneď spotrebovať, v chladničke vydržia viac ako týždeň. Jednotlivé diely cesta na tenko rozvaľkáme, pokvapkáme vlažnou masťou alebo rozpusteným maslom, posypeme strúhankou, alebo makom, orechami, mletou škoricou a práškovým cukrom , môžeme pridať hrozienka, podľa chuti. Do trištvrte cesta navrstvíme postrúhané jablká, cesto pomocou obrúska zvinieme, konce závinu stlačíme. Upečieme na pomastenom plechu.

Diskusia k receptu

emica
jednoduché maslové cesto šikulka
janaja
Emica vitaj na vareche.Ta torta je fantasticka, Ty si majsterka, treba uznat. Iste sem vlozis kopu dobrych receptov. Prepac, neda sa mi prepnut klavesnica, neviem co sa stalo, preto takto pisem. A tie6 si myslim, ze nie je nad slovensky chlieb.
janaja
Este sa chcem opytat, poleva je z marcipanu (otazka), ak ano, pridaJ prosim recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia