Robim ich keď mame doma chuť na sladke.Teraz som dokončila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 3/4 l |
|
| 3 ks |
|
| 2 PL |
|
| 7 PL |
|
| 1 bal. |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| na pečenie |
|
| Plnka: | |
| 400 g |
|
| 1 hrsť (podľa uvaženia) |
|
| na zdobenie |
|
| na ozdobu |
|
Postup
-
1
Mlieko nalejeme do hlbšej misy pridame vajca rozhabarkujeme,pridame vanilku ,soľ a cukor kryštal podľa chuti ,štipku prašok do pecčiva,dosypeme muku a dobre premiešame.Cesto by nemalo mať hrudky dobre rozmiešame.
- 2
Olej rozpalime na panvici a nalejeme po troške palacinkove cesto.Pečieme z oboch stran.Oleja nedavame veľa .Takto si upečieme palacinky ,ktore naplnime.
- 3
Plnku si pripravime z tvarohu,ktory mame ocheteny vanilkou a nasypeme aj hrozienka podľa seba.Hotove postačame do roliek a ozdobime šľahačkou o postruhanou alebo mletou čokoladou.Su vyborne plnku môžeme dať rôznu lekvar ,brzsnice ,černice ,maliny, jahody atď.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu