Foto: enerrgizer
...keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol Zobraziť celý popis...keď som uvidel u mäsiara krásne jahňacie plece, hneď som vedel čím ho naplním, potom som už len doladil prílohu a výborný obed bol na stole...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
5-6 ks |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
šampiňónová omáčka: | |
300 g čerstvé |
|
400 ml |
|
1-2 ks /feferónka/ |
|
|
|
1-2 KL |
|
|
|
menšia |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
...jahňacie plece som nožom rozbalil na veľký plát, (ja som mal dva kusy) osolil som ho a dochutil čerstvo mletým korením. Naukladal som na neho nakrájané sušené paradajky, kúsky masla, lístky bazalky a tenučké plátky výborného tvrdého syra, mne chutí Vršatec...
-
2
...mäsko som zroloval, previazal špagátom a na oleji som ho orestoval, aby sa zatiahlo. Potom som k nemu prihodil na hrubo nakrájanú cibuľu a dal som ho dusiť do rúry asi na 80 minút pri 170°C, posledných pár minút odkryté...
-
3
...na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji, pridal som nakrájané šampiňóny a nakrájanú chilli papričku. Dusil som ich spolu so soľou a čerstvo mletým korením asi 15 minút a keď som vydusil šťavu, zalial som huby smotanou. Dochutil som hnedým cukrom, citrónovou šťavou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Po chvíľke sa omáčka zredukovala, tak som do nej dal oriešok masla...
-
4
...upečené mäso som nechal odpočinúť, potom som ho nakrájal a prelial výpekom. Podával som so šampiňónovou omáčkou a domácimi vajcovými haluškami...mňam :-) ...dobrú chuť
Diskusia k receptu