4 porcie
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lístky žihľavy opláchneme studenou vodou a dáme ich do vriacej osolenej vody. Necháme prejsť varom, scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Trocha odvaru odložíme.
- 2
Orechy rozdrvíme s odvarom a ochutíme citrónovou šťavou.
- 3
Odkvapkané žihľavové listy dáme do misy a zalejeme orechovým nálevom, posypeme najemno nakrájanou cibuľou a nakrájanou petržlenovou vňaťou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tu je ten salat s orechami
armmenu.com/menu/?p=568#respond...
Robia to aj ako nahradu spenatu a pridavaju do prazenice.
armmenu.com/menu/?p=2741...
Ja ju jen prelejem vriacou vodou. Mladé lístky sa dajú jesť aj surové.