Arménsky žihľavový šalát

ejuska2586 - bez fotkyejuska2586, 9. júla 2012

4 porcie

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g Mladé lístky
2 PL
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Lístky žihľavy opláchneme studenou vodou a dáme ich do vriacej osolenej vody. Necháme prejsť varom, scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Trocha odvaru odložíme.

  2. 2

    Orechy rozdrvíme s odvarom a ochutíme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Odkvapkané žihľavové listy dáme do misy a zalejeme orechovým nálevom, posypeme najemno nakrájanou cibuľou a nakrájanou petržlenovou vňaťou

Diskusia k receptu

2010
@hubata aj mna to zaujalo ale mame uja Googla a ten je vychytrali , takze si najprv prelozime zihlava do armenstiny - եղինջ- a sme u zdroja. Nie je to take jednoduche ako sa tu pise ta sprosta zihlava ma take chlpky a tie treba uvarit.Dakde to varia dlhsie a este aj zmykaju stavu alebo namacaju do vody prve a potom varia a hlavne zbieraju len tie listky mlade listky ktore su opacne otocene.



tu je ten salat s orechami
 armmenu.com/menu/?p=568#respond...

Robia to aj ako nahradu spenatu a pridavaju do prazenice.
 armmenu.com/menu/?p=2741...
bowhunter
žihľavu netreba variť dlho, nauzaj ju stačí nechať prejsť varom. Pri dlhom varení z nej ostane len nechutná a nevzhľadná zelená masa.
Ja ju jen prelejem vriacou vodou. Mladé lístky sa dajú jesť aj surové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia