Foto: pusta
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju za rodinný skvost, ktorý sa dedí z generácie Zobraziť celý popisTáto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju za rodinný skvost, ktorý sa dedí z generácie na generáciu a podáva sa ako samostatný chod s čerstvým domácim chlebom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g, suchá strakatá |
|
200 g, (najlepšia je pikantná madarského typu |
|
1 ks, veľká |
|
3-4 strúčiky |
|
250 ml, hustá |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
2-3 čl,sušená |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
3-4 PL |
|
podľa potreby |
|
1/2 zväzku |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Večer pred varením namočíme fazuľu do studenej vody. Vodu zlejeme, doplníme čerstvou vodou a dáme variť na strednom plameni. Nesolíme. Prvú vodu z varenia zlejeme a doplníme čerstvou vodou. Vložíme klobásu prekrojenú na polovice a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu pokrájame na kocky a petržlenovú vňať na drobno posekáme. Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska. Ked je fazuľa takmer määkká, zahustíme polievku zásmažkou z oleja, múky, cibule, oboch paprík a vložíme späť kolieska klobásy. Varíme ešte 15 minút.
- 2
Do misky dáme kyslú smotanu a pridáme k nej trocha polievky, aby sa vyrovnali teploty, smotana sa potom nezrazí. Necháme prevrieť a stiahneme z ohňa. Pridáme majoránku, prelisovaný ,cesnak, prikryjeme pokrievkou, necháme chvíľu odstáť, aby nám cesnak polievku pekne prevoňal. Dochutíme octom a cukrom.
- 3
Podávame horúce, posypané petržlenovou vňaťou a krajcom čerstvého domáceho chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V programe nemám makcene, prosím o pochopenie.
Dakujem!
no a je tam správna fotka, všimni si :-)
dakujem.
4 roky dozadu je velmi davno? Keby to bolo 40 rokov, som ticho ;)
nerieš :D
šak som ti dala za pravdu :-)))))
radšej pridaj tvoju smotanovú nejakú "nezgrcnutú"...vieš, stane sa aj skúseným kuchárom.