Foto: marianne
Sú veľmi chutné,krehké,podávam ich namiesto pečivka.
1/2 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2,5-3 hrnčeky |
|
1 hrnček vlažná |
|
1 ks uvarený postrúhaný alebo surový |
|
1 CL |
|
2 PL alebo iný kvalitný |
|
podľa chuti čerstvé (sušené), nemusia byť |
|
1/2 CL |
|
1 CL |
|
|
Postup
-
1
hrnček-250ml Z uvedených surovín vypracujeme cesto a necháme aspoň 1/2-1 hodinku odležať.(Ak dáme surový zemiak,musíme pridať viac múky.)Odležať cesto kôli tomu,že olej vsiakne do cesta a potom už netreba mastiť panvicu.Z uvedeného cesta tvarujeme loptičky:-) po 70g,ktoré potom rozváľkame na placky.
-
2
..a pečieme placky na suchej panvici a na vyššej teplote,mala som na indukcii č.7.Môžete ich pomaslovať ak chcete,ale ja som nie.
-
3
Mala som k raňajkám:-)
dám,ďakujem :-)))))