Foto: fialka1
Toto jedlo je síce kalorická bomba, no napriek tomu si ho aspoň raz do roka doprajeme. Je to ideálna pochúťka v zimných mesiacoch.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na kolieska nakrájané zemiaky dáme variť do vody alebo do parného hrnca. Na pánvičke opražíme nadrobno nakrájanú cibulku na oleji. Pridáme na kocky nakrajanú slaninku a opečieme. Na chuť pridáme trošku bieleho vína podla chuti. Túto zmes chvílu povaríme a na koniec pridáme smotanu na varenie. Zmes zo slaninkou niekolko minút varíme.
- 2
Do zapekacej mise naskladáme na kolieska nakrajané a vopred uvarené zemiaky, potom zmes zo slaninkou, a nakoniec opäť zemiaky. Na vrch vrstiev dáme syr na zapečenie. Existuje originálny syr na Tartiflette ale ak ho nemáme môžeme ho nahradiť napríklad plesňovým syrom. Tento syr rozkrojíme tak aby nám vznikli 2 tenšie kolieska. Položíme ho na pokrm plesňou navrch. Nakoniec dáme do rúry zapiecť. Pečieme na teplote asi 200 stupňov po dobu 20-30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/tartiflette-savoyarde-fotorecep...
ale fájne to vyzerá, až sem tu vôňu cítim! :o)