Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou

babsicok - fotkababsicok, 29. septembra 2014
Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou
Foto: babsicok

Kto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je receptík čo som dnes skúšala a Zobraziť celý popisKto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je receptík čo som dnes skúšala a vyšiel na 1 :)

3-4
porcie
35 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
100 ml
Omáčka:
10 PL
5 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku si naklepeme na rezne, posolíme, okoreníme a opečieme zprudka z každej strany. Mäso prehodíme na pekáč, posypeme nakrájaným cesnakom, cibuľou na kolieska a podlejeme cirka 100ml vývarom. Zakryjeme a pečieme na 180 stupňov 30 minút do mäkka.

  2. 2

    Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho no dôležitý je tuk! z vývaru ktorý odoberieme a dáme do menšieho hrnca. Prilejeme sójovú omáčku, pretlačený cesnak a necháme prevrieť. Omáčka by nám mala sama zhustnúť. Omáčky veľa netreba kedže je dosť výrazná, mäso na tanieri s nou stačí iba pokvapkať :)

  3. 3

    Ako prílohu som použila jasmínovú ryžu ktorú v rodine zbožňujeme a ešte viac keď sa počas varu hodí do vody kúsok cibule :)

  4. 4

    Po 30 minutách mäsko odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 stupňov a necháme dopiecť cca 5 minút. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

eviana
Veľmi zaujímavý recept, cesnakové môžeme, veru uložím a dakedy rada vyskúšam, vďaka za inšpiráciu :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia