Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou
Foto: babsicok
Kto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je receptík čo som dnes skúšala a Zobraziť celý popisKto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je receptík čo som dnes skúšala a vyšiel na 1 :)
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku si naklepeme na rezne, posolíme, okoreníme a opečieme zprudka z každej strany. Mäso prehodíme na pekáč, posypeme nakrájaným cesnakom, cibuľou na kolieska a podlejeme cirka 100ml vývarom. Zakryjeme a pečieme na 180 stupňov 30 minút do mäkka.
- 2
Omáčku si pripravíme veľmi jednoducho no dôležitý je tuk! z vývaru ktorý odoberieme a dáme do menšieho hrnca. Prilejeme sójovú omáčku, pretlačený cesnak a necháme prevrieť. Omáčka by nám mala sama zhustnúť. Omáčky veľa netreba kedže je dosť výrazná, mäso na tanieri s nou stačí iba pokvapkať :)
- 3
Ako prílohu som použila jasmínovú ryžu ktorú v rodine zbožňujeme a ešte viac keď sa počas varu hodí do vody kúsok cibule :)
- 4
Po 30 minutách mäsko odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 stupňov a necháme dopiecť cca 5 minút. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu