
Farebná cukrová poleva a podrobný návod na zdobenie medovníkov
Sviatočnému pečivu kraľujú tradičné medovníčky, ktoré sú najkrajšie ozdobené cukrovou polevou....

Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...

O - Suimono
Japonská polievka, ktorú som prvýkrát ochutnala v jednej sushi reštaurácii. Tak som sa rozhodla, ...

Vanilkovo-orechové drobné pečivo s masťou
Masť izbovej teploty dobre vymiešame. K nej následne pridáme celé vajce a žĺtok, kôru a...

Pečená paradajková polievka
Paradajky pokrájame na polovičky. Dáme piecť na 180 stupňov Celzia, a pečieme kým šupka nezačne...

Párky v cibuľovej omáčke
Je to velmi jednoduchy recept, dost rychlo pripraveny. Velmi vhodny, ak mate pristup k...

Maffiny s vajíčkom a slaninou
Načúvať za dverami sa nesmie, tobôž už nie dialóg neznámych osôb! Ja som nechtiac, čakajúc...

Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.

Florenský koláč
prekvapivo jednoducha a o to chutnejsia zalezitost, ktorou som sa inspiroval z casopisu

Oškvarkové pagáčiky
Takto ich robím už roky, čo sa mi podaril zohnať recept od kuchárky ešte zo školy....

Zeleninový tanier so salámou Mňam, mňam
Mrkva, brokolica, mungo fazuľka, reďkvička, paradajka, ľadový šalát, uhorka šalátová, ...

Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

Nepečení ježkovia Jožkovia
Tychto ježkou som pripravujem na velku noc, je to moja vlastna inovacia na ktorych som spolupracovala...

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...

Sypaný višňový koláč
Všetky sypké suroviny spolu zmiešame a zmes rozdelíme na 3 časti. Višne rozdelíme na 2 časti...

Košíčky od babičky
Z múky, vajca, cukru, prášku do pečiva a tuku vypracujeme hladké cesto. Do...

Kokosové rezy
Tieto rezy som jedla na jednej oslave a nemohla som sa ich najesť. Teraz ich robím...

Domáce gnocchi s bešamelom, bryndzou a restovanými šampiňónmi
Čaru gnocchov sme podľahli vlani na dovolenke v Taliansku. Odvtedy sú často v našom jedálničku,...

Mrkvovo– zemiakové placky bez vajec a múky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nahrubo postrúhame a dobre vyžmýkame. Pridáme mrkvu, tiež nastrúhanú na...

Plnené šampiňóny
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a málo kalorický. Určite ho ocení každá gazdinká...

Omáčka Uncle Bens
Paradajky sparíme horúcou vodou a ošúpeme. Papriky, paradajky pokrájame. Tiež cibuľu pokrájame na malé...

Šošovica zapečená s kyslou kapustou
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku...

Papcún z hubami a škvarkami
Papcún je polievka. Do tejto polievky sa môžu použiť rôzné huby. Robí sa zo smotanou, ale...

Vianočná štedrovečerná hubová od babky
Naučila ma ho svokrička, my sme boli zvyknutí na kapustnicu. Babka bola z dolniakov a...

Cisársky trhanec
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a roztopeným maslom do peny, pridáme mlieko...

Ribollita - krémová toskánska polievka
Ribollita je toskánska hustá polievka zo zeleniny a chleba - podmienkou je, že jej súčasťou musí...

Choucroute (šukrút)
Vo Francúzsku často podávaná alsaská špecialita mi prišla vhod, potrebovala som minúť klobásky a navariť niečo...

Cesto na pizzu
Ciest na pizzu je tu asi tiez pozehnane ale malo kedy sa mi priblizilo k tej pizzovej...

Tinga
Jednoduchý a pomerne rýchly mexický recept. Pripravuje sa z kuracieho, bravčového alebo hovädzieho mäsa.