Foto: palokuchki
Je to velmi jednoduchy recept, dost rychlo pripraveny. Velmi vhodny, ak mate pristup k domacim parkom, alebo klobaskam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V prvom rade som mala problem ako spravne prelozit sausage do slovenciny. Podla google by to mala byt klobaska alebo parka. Ak sa mylim a je presnejsi nazov na tento druh parkov opravte ma, prosim. Tieto parky mi doniesol syn od polskeho masiara, kde momentalne pracuje. Mam zaruku, ze neobsahuju ziadne chemicke pridavky, tak ich rada pouzivam. Parky som opiekla na panvici zo vsetkych stran.
-
2
Aby mi to vsetko dookola nestriekalo parky som prikryla takymto sitkom
-
3
a na sitko som poukladala papier na utieranie. Mozu byt aj servitky. Parky sa pekne opecu, para z nich sa zachyti na papieri a sporak zostane cisty.
-
4
Opecene parky som si odlozila na tanier.
-
5
Do panvice kde som opekala parky som dala cibulu pokrajanu na mesiaciky. Cibulu som opoprazila do makka.
-
6
Do oprazenej cibule som pridala curry korenie, premiesala a este asi minutu spolu poprazila.
-
7
Potom som pridala muku a tiez som ju chvilu poprazila s cibulou.
-
8
Oprazenu cibulu som osolila a okorenila cerstvo mletym korenim.
-
9
Vsetko som zaliala vodou a nechala som to spolu povarit.
-
10
Do uvarenej omacky som pridala oprazene parky a nechala som to chvilu este vsetko spolu prevriet. Na koniec som omacku posypala posekanou petrzlenovou vnatkou. Parky som podavala s domacim chlebom, no chutne su aj so zemiakovou kasou. Ak nemate radi curry korenie, vynechajte ho a pridajte korenie alebo bylinky, ktore vam chutia.
"omacku" urcite udelam, klobasy ale nepoleju, necham k volnemu pouziti v misce na stole.
Pekny recept !
Diky za moc hezky recept !