Výborné zemiaky z rúry

janger - fotkajanger, 20. januára 2013
Výborné zemiaky z rúry
Foto: janger

Moj muz bol na sluzobnej ceste vo Francuzsku. V restauracii mu moc chutilo jedlo, ktore sa snazil doma trosku napodobnit. Neuvadzam presne mnozstvo Zobraziť celý popisMoj muz bol na sluzobnej ceste vo Francuzsku. V restauracii mu moc chutilo jedlo, ktore sa snazil doma trosku napodobnit. Neuvadzam presne mnozstvo surovin, lebo to robil len tak od oka.

Suroviny

 (alebo chorizo)
Nálev:
 (peper)




Postup

  1. 1

    Ruru dame rozohriat na 175 stupnov.

  2. 2

    Surove zemiaky pokrajame na platky, posolime a dame na plech, ktory sme trosku potreli olejom. Dame do rury piect, az kym su zemiaky takmer upecene.

  3. 3

    Pekny kusok bravcoveho masa, napriklad panenku, pokrajame na platky, dame sol, peper a poopekame na panvici.

  4. 4

    Spravime nalev. Olej, ocot, trosku majonezy, horcice, kapary, sol, peper zmixujeme tycovym mixerom.

  5. 5

    Ked su zemiaky takmer upecene, vyberieme ich z rury, dame na ne na platky pokrajanu klobasu, ale moze byt napriklad aj chorizo, poopekane bravcove maso, uhorky pokrajane na pasiky, posekanu jarnu cibulku, velmi chutne je pridat aj susene paradajky. Este nieco k tej klobaske. My sme pouzili slovensku klobasu, pretoze sme francuzsku nemali. Vyborne je to napriklad aj s chorizom.

  6. 6

    Vsetko to polejeme nalevom. Posypeme postruhanym tvrdym syrom.

  7. 7

    Potom to dame este asi na stvrt hodinku do rury.

    Výborné zemiaky z rúry - obrázok 7
  8. 8

    Dobru chut!

Diskusia k receptu

helas
urcite to vyskusam,toto su typy jedla,ktore mam rada
medulienka122
Robím to, keď mi pribudnú stravníci, je to vďačné jedlo, lebo zasýti aj takých "papkáčov", ako sú moji muži. Zvykla som robiť obrátene: na spodok opečené mäso, na to klobása, aby pustila šťavu a na vrch zemiaky, ale takto je to tiež o.k.
iva63
tvoj recept ma zaujal, určite vyskúšam-:)
tinca
super rcp no a foto tak láka, že len vziať lyžicu a začať sa hostiť:)
orchidea
Ešte že som sa najedla skôr ako pozerám tento recept....:) výborne vyzerá
evanaaa
Tiež niekedy robím niečo podobné, ale opečené mäsko ( krkovičku) dám na ochutené surové zemiaky a pečiem spolu, dávam šunku, syr, kedy ako, je to chutné jedlo v jednom.
janger
@tinca. @orchidea , dakujem za nahliadnutie. @evanaaa , aj tebe. Tak ako to robis ty, aj to je vyborne. Ale toto jedlo ma taku trosku inu chut. Je to tym nalevom a vsetky tie ostatne suroviny daju tomu vybornu chut. Ved skus niekedy :-).
jerica
@janger Janka , to musí byť dobrotka:-) a tie kapari , hm , super , nič by som nemenila:-)
janger
@jerica , Jarmilka, mas pravdu. Budem mu musiet povedat, nech zase spravi :-). Toto robil uz davnejsie.
gabi2006
Hmm, zaujímavé.... A ja si k tomu ešte pridám olivy a čili papričky, grilovanú cukinu a možno aj mozarellu... Super receptík, ďakujem...
tiny77
akoze prezuvat celozrnny psenicny (polystyren) chlebik a kukat na toto,v tuto nocnu hodinu, hotove muky :)
janger
@tiny77 , veru to si aj ja casto hovorim, ze by som na Varechu nemala pozerat tak neskoro vecer, je to velky pokusitel ;-))).
mesiar50
Vyzerá to velmi lákavo.Zaujímavá kombinácia ingrediencií,určite to v budúcnosti odskúšam
Uložím KK
janger
@mesiar50 , dakujem. Ved len vyskusaj, uvidis, ze je to velmi chutne. Pozdravujem do Holandska z Holandska ;-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia