Kysnuté karamelové koláče
Kysnuté karamelové koláče

Karamelové hniezda

svedka - fotkasvedka, 15. júla 2020
Karamelové hniezda
Foto: svedka
35
porcií
60 minút
príprava
17 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
15 dcl
500 ml teplá
1 bal. čerstvé
1 dcl
1 ČL
1,5 dcl
Náplň:
1 konzerva
Na poliatie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do teplej vody pridáme cukor a rozdrobíme droždie - rozmiešame a necháme odpočinúť 10 minút na teplom mieste.

  2. 2

    Múku zmiešame so soľou, pridáme olej a vyššie pripravený kvások a vymiesime elastické nelepivé cesto. Cesto posypeme múkou, poriadne zabalíme nádobu s cestom do potravinárskej fólie a necháme kysnúť 20 minút na teplom mieste.

  3. 3

    Na múkou vysypanú dosku roztiahneme cesto do tvaru obdĺžnika o hrúbke cca 1 cm, valčekom si pomáhame čo najmenej.

  4. 4

    Rovnomerne rozotrieme karamelové kondenzované mlieko po celej ploche cesta.

  5. 5

    Zrolujeme a nakrájame na 1,5-2 cm hrubé hniezda, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie mierne od seba. Zakryjeme opäť fóliou a necháme odpočívať ďalších 20 minút.

  6. 6

    Rúru vyhrejeme na 250 °C. Do vyhriatej rúry vložíme hniezda a po 5 minútach znížime teplotu na 220 °C. Pečieme približne ďalších 12 minút do zlatohneda.

  7. 7

    Upečené horúce hniezda polejeme rozpustenou karamelovou bielou čokoládou (alebo obyčajnou), posypeme hrubou soľou podľa chuti či nasekaným karamelom... Úžasne nadýchané aj na druhý deň :)

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, fotečka jako ze žurnálu, nadělala jsi mi chutě. Pravda, moje maličkost by sůl na finále nedala, to spíš griláž, hmmm Dobrý nápad, inspirace, děkuji za sdílení. Jsi šikulka!
svedka
Ďakujem mila :)@haji (16.7.2020 10:10)
Synátor vyberal včera ,sľúbila som mu ,že keď prídem z nemocnice ,tak budeme piecť a sám bude vyberať a piecť a ja mu budem len asistovať :) Tak vznikol originalny receptik v podaní 5rocneho chlapca :)
haji
@svedka (16.7.2020 11:22)
Klobouk dolů, šikovný chlapec! Přeji brzké udzravení a plno dalších super fúzí na tanierii, ať se daří!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia