Karamelové hniezda
Foto: svedka
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
15 dcl |
|
500 ml teplá |
|
1 bal. čerstvé |
|
1 dcl |
|
1 ČL |
|
1,5 dcl |
|
Náplň: | |
1 konzerva |
|
Na poliatie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do teplej vody pridáme cukor a rozdrobíme droždie - rozmiešame a necháme odpočinúť 10 minút na teplom mieste.
- 2
Múku zmiešame so soľou, pridáme olej a vyššie pripravený kvások a vymiesime elastické nelepivé cesto. Cesto posypeme múkou, poriadne zabalíme nádobu s cestom do potravinárskej fólie a necháme kysnúť 20 minút na teplom mieste.
- 3
Na múkou vysypanú dosku roztiahneme cesto do tvaru obdĺžnika o hrúbke cca 1 cm, valčekom si pomáhame čo najmenej.
- 4
Rovnomerne rozotrieme karamelové kondenzované mlieko po celej ploche cesta.
- 5
Zrolujeme a nakrájame na 1,5-2 cm hrubé hniezda, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie mierne od seba. Zakryjeme opäť fóliou a necháme odpočívať ďalších 20 minút.
- 6
Rúru vyhrejeme na 250 °C. Do vyhriatej rúry vložíme hniezda a po 5 minútach znížime teplotu na 220 °C. Pečieme približne ďalších 12 minút do zlatohneda.
- 7
Upečené horúce hniezda polejeme rozpustenou karamelovou bielou čokoládou (alebo obyčajnou), posypeme hrubou soľou podľa chuti či nasekaným karamelom... Úžasne nadýchané aj na druhý deň :)
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Synátor vyberal včera ,sľúbila som mu ,že keď prídem z nemocnice ,tak budeme piecť a sám bude vyberať a piecť a ja mu budem len asistovať :) Tak vznikol originalny receptik v podaní 5rocneho chlapca :)
Klobouk dolů, šikovný chlapec! Přeji brzké udzravení a plno dalších super fúzí na tanierii, ať se daří!