Pieninské morčacie prsia
Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou a poprášime múkou. Opečieme rezne a odložíme na teplé miesto.
- 2
V rajnici orestujeme cibuľku, pridáme nakrájanú kuraciu pečeň, znovu orestujeme, poprášime paprikou, osolíme, okoreníme, pridáme šampiňóny, nakrájanú šunku podlejeme trochou vody, dusíme asi 10 minút.
- 3
Pridáme trochu kečupu a dusíme ešte 5 minút. Potom pridáme sladkú smotanu a zahustíme trochou múky. Omáčku prelievame cez rezne. Vhodná príloha: ryža, slovenská ryža, cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu