Pieninské morčacie prsia

Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
Pieninské morčacie prsia
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

0,60 kg
0,1 l
0,25 kg
0,1 kg
0,1 kg
0,15 kg
0,25 l




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany posypeme paprikou a poprášime múkou. Opečieme rezne a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    V rajnici orestujeme cibuľku, pridáme nakrájanú kuraciu pečeň, znovu orestujeme, poprášime paprikou, osolíme, okoreníme, pridáme šampiňóny, nakrájanú šunku podlejeme trochou vody, dusíme asi 10 minút.

  3. 3

    Pridáme trochu kečupu a dusíme ešte 5 minút. Potom pridáme sladkú smotanu a zahustíme trochou múky. Omáčku prelievame cez rezne. Vhodná príloha: ryža, slovenská ryža, cestoviny.

Diskusia k receptu

emica
to nema chybu som tu nova pripadam si ako spionka ale ked sa zdokonalim urcite sa s Vami podelim o moje recepty slubujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia