Foto: danculka
Robila som priadok vo formičkách a našla som tam,želiežka kvietkov a motýľov, z pred 35 rokov,určite to moje rovesníčky poznajú,ale ja som zabudla recept, Zobraziť celý popisRobila som priadok vo formičkách a našla som tam,želiežka kvietkov a motýľov, z pred 35 rokov,určite to moje rovesníčky poznajú,ale ja som zabudla recept, tak som si vymyslela neutrálne,ani sladké ani slané,keď ich budete podávať vtedy môžete posoliť, alebo pocukrovať,alebo podať so sladkou penou...ani meno im neviem,,,:))))
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 dl |
|
2 ks |
|
3 pl |
|
3 pl aj viac,aby bolo cesto trošku hustejšie,ako na palacinky |
|
2 pl do cesta |
|
2 dl, do cesta |
|
a cviklová esencia,niekoľko kvapiek na farbu |
|
Postup
-
1
Do mixera si dame mlieko vajíčka ,múku,aj hladkú aj polohrubú,robila som od oka,lebo je to už dlhá doba,keď som ich robievala,cesto má byť hustejšie,ako na palacinky...
-
2
toto sútie želiezka,ktoré rozohrejeme na panvici s olejom,kde budeme vyprážať kvietky...
-
3
rozohriate namočíme do cesta,ale nie celé,ako vidíš na obrázku a prenesieme na olej,kde to vypražíme do zlata...
-
4
končekom noža odlupneme kvietok z formy a pokračujeme...
-
5
môžeme si cesto prifarbiť na ako chceme, ja som prifarbila na ružovo/malimovým sirupom zmiešaným s cviklovou esenciou/,pretože som ich podávala s malinovým džemom..
-
6
Z tejto dávka ich je aj zo 60-70 ks...kľudne si ich môžeš rozdeliť a polovicu posoliť a polovicu posypať práškovým cukrom a máš aj,aj..dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu