Koho omrzel vysmážaný kapor na štedrovečernom stole, tomu ponúkam môj recept na skvelú rybu. Súťaž - nesúťaž, pridávam recept. foto nemám, lebo ten Zobraziť celý popisKoho omrzel vysmážaný kapor na štedrovečernom stole, tomu ponúkam môj recept na skvelú rybu. Súťaž - nesúťaž, pridávam recept. foto nemám, lebo ten náš vianočný kapor ešte niekde pláva... S týmto receptom budete hviezdou večera, ale až tou druhou v poradi :) Tá prvá hviezda je na vašom stromčeku! Tak nech sa páči:
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Plech vymastíme maslom. Naň rozložíme očistene polovičky kapra aj s kožou. Bez šupín samozrejme ale šup s jednou šupinou do peňaženky. Slaninku nakrájame na hranolčeky a nimi prešpikujeme kapra. Citrón nakrájame na kolieska a tie na mesiačiky. Nimi prešpikujeme rybu. Máme teraz takého kaprového prešpikovaného ježka. Rybu okoreníme, osolíme, polejeme citrónovou šťavou. Necháme odležať 30 minút.
- 2
Rybu obložíme kúskami masla, podlejeme dobrým vínom a dáme do rúry pod gril na 200 stupňov. Ugrilujeme. Približne za 30 minút je ryba hotová, podľa toho ako vám pečie rúra a či pouzijete turbo gril. Počas pečenia rybu prelievam výpekom, podľa potreby dolievam vínko.
- 3
Jednoduché, skvelé! Slaninka s maslom dodajú skvelú vôňu, citrón a pfeffer esprit a vínko to už len krásne doladí. Všetkým želám dobrú chuť. A skoro som zabudla. Kto chce, môže kapra pred pečením ponoriť na niekoľko hodín do mlieka. Mäsko je lahodnejsie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kucharka, tento môj recept nie je velky experiment, je to jednoduche a velmi nam to vsetkym chuti.
varecha.pravda.sk/recepty/peceny-kapor/12143-recept.html...