Cesto si pripravím den vopred a odložím ho do chladna.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Z tuku,teplého medu,múky,cukru,vajec,smotany a sody si vypracujem hladké cesto,ktoré nechám v chlade do druhého dna. Cesto si rozdelím na dve časti a vygúľam na veľkosť plechu.Pomocou váľka si cesto prenesiem na vymastený a vysypaný väčší plech.
- 2
Pripravím si orechovú zmes.Na rajnicu dám rozpustiť maslo,pridám cukor a med a krátko prevarím.Pridám posekané orechy a za stáleho miešania mierne prismažím.Ihned za horúca opatrne natriem na surový medový plát.Upečiem jeden plát s orechami a jeden holý. Vychladnuté pláty naplním,zaťažím a na druhý den pokrájam na trojuhoľníky.
- 3
Plnka.Z mlieka,cukru.vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustú kašu,ktorú za občastného miešania vychladíme.Zašľaháme maslo a citronovú šťavu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu