Cisársky trhanec

Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 13. januára 2011
Cisársky trhanec
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

150 g
75 g
6 ks
75 ml, roztopené
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a roztopeným maslom do peny, pridáme mlieko a múku. Do cesta zašľaháme sneh z bielkov.

  2. 2

    Pridáme prášok do pečiva a hrozienka. Cesto rozotrieme na plech v asi 2-centimetrovej vrstve.

  3. 3

    Pečieme pri 150 °C asi 30 minút. Koláč nakrájame alebo natrháme na kúsky, posypeme vanilkovým cukrom a ešte zapečieme v rúre.

  4. 4

    Náš tip: Kúsky namáčame do ovocného pyré, ktoré pripravíme rozmixovaním restovaného a skaramelizovaného ovocia (jablká alebo marhule z kompótu). Pyré dochucujeme javorovým sirupom.

Diskusia k receptu

jeka
Pekne dakujem za receptík,už minulé som ho hľadala, kedže by som ho chcela vyskúšať.
evanaaa
Receptík dobrý, trochu poznám.Chcem sa len spýtať, či sa nemusí pr. do pečiva pridávať spolu s múkou, alebo je to jedno? Vo väčšine sa spou s múkou preoseje, aby cesto bolo kyprejšie.
redakcia
@evanaaa , takto to napísal šéfkuchár, takže to zrejme môže byť aj takto. Niekto dáva prášok do pečiva ešte pred múkou.
diabambulka
Ja to tiež poznám inak:-)ale tisíc ľudí tisíc receptov a každý máme ten svoj obľúbený a vyskúšaný aj táto variácia môže byť dobrá...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia