Cisársky trhanec
Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 13. januára 2011
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 13. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a roztopeným maslom do peny, pridáme mlieko a múku. Do cesta zašľaháme sneh z bielkov.
- 2
Pridáme prášok do pečiva a hrozienka. Cesto rozotrieme na plech v asi 2-centimetrovej vrstve.
- 3
Pečieme pri 150 °C asi 30 minút. Koláč nakrájame alebo natrháme na kúsky, posypeme vanilkovým cukrom a ešte zapečieme v rúre.
- 4
Náš tip: Kúsky namáčame do ovocného pyré, ktoré pripravíme rozmixovaním restovaného a skaramelizovaného ovocia (jablká alebo marhule z kompótu). Pyré dochucujeme javorovým sirupom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu