Polievka z vývaru so šunkou a vajcami

paveljrk - fotkapaveljrk, 13. apríla 2011

Recept bol uverejnený pred časom v nejakom časopise,no už neviem v akom.Robíme ho vždy po Veľkej noci,lebo vtedy je najaktuálnejší.Robí sa z vývaru údeného.

4
porcie

Suroviny

2 l
5 dl
3 ks
  podľa chuti alebo ocot
30 g
1 dl
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vývaru zo šunky pridáme bobkový list,mleté čierne korenie,vodu a povaríme.Do vriacej polievky pozorne zavaríme celé vajcia a uvaríme tak,aby sa nerozdrobili.Ja ich dám do malej naberačky a podržím v polievke,kým sa nestiahne a tak ho vlejem do polievky.Polievku v tomto štádiu nemiešame.Varíme cca 8 min.Nakoniec do polievky zamiešame smotanu rozmiešanú s múkou.Po privedení do varu odstavíme a podľa chuti okyslíme.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Zaujímavá polievka a v nej stratené vajcia, nemusí byť najhoršia. Možno aj verzia bez smotany by sa dala vyskúšať a obe porovnať. Je rýchla, ak máme už hotový vývar. A chutná, ak sa správne dochutí.
Túto polievku poznám už 35 rokov, mám ju od sv. mamy , volá sa "veľkonočná" . U nás patrí k tradič. jedlám na Veľkú noc , je dobré ju čo najlepšie dochutiť, ja napr dávam vyvariť aj cibuľu, cesnak, nedávam čierne , ale nové korenie , a nedá sa porovnať či je zahustená smotanou alebo mliekom. Ja vajíčka rozhabarkujem, a okzslím celkom na koniec citrónom,.. Robím ju vždy , ked mi ostane vývar z údeného.

Pridaj komentár k receptu: