Tiramisu bez vajíčka

naja - fotkanaja, 24. marca 2013
Tiramisu bez vajíčka
Foto: naja
8
porcií

Suroviny

120 g
200 g (alebo kyslá smotana)
300 ml
3 balicky
3 PL
2 šálky




Postup

  1. 1

    Cukor + Creme Fraiche (da sa nahradit, kyslou smotanou, tvarohom alebo mascarpone) vymiesame.

  2. 2

    Smotanu na slahanie vyslahame.

  3. 3

    Espresso nechame vychladnut a zmiesame z Amarettom.

  4. 4

    Formu zaciname vyplnat: 1. Krem 2. Piskoty, ktore sa namacaju v kave a Amarette 3. Krem 4. Piskoty .... Posledna vrstva pred tym ako sa posype kakaom, je krem.

  5. 5

    Na vrch posypeme kakaom cez sytko.

  6. 6

    Nechame najlepsie cez noc postat v chladnicke.

Diskusia k receptu

naja
@afataga .. velmi pekne dakujem za ten mily komentar :-) .. aj ja prajem pekny den !
tiginko
@naja nemusíš byť sarkastická, @afataga má pravdu. Ak si tak ešte neurobila, pozri si na internete, čo je Tiramisu...
naja
@tiginko .. vies receptov je 1000 roznych na tiramisu .. a ci je tento pravy alebo nepravy .. to je tak jedno .. kazdy nech si spravi pochuti aky chce ;-)
afataga
dakujem za prianie, to vzdy potesi, hlavne ak je myslene uprimne :-)
alexdidi
"...každý nech si spraví po chuti, aký chce....", to je pravda, ale nech to nenazve Tiramisu, ak to nie je Tiramisu. Aj tvoj nepečený zákusok je však určite chuťovo fajnový, o tom nepochybujem...
lubelola
mascarpone nepoužívam, ale jemný tvaroh alebo neochutené pomazánkové maslo, každý si môže pozmeniť suroviny v recepte podľa svojej chuti...
isabel2
Tiramisu robím na sviatky,je to veľmi lahodný zákusok,vajíčko nedávam, dávam mascarpone a všetko ako Ty. P.S. Dievčatá prestaňte si ubližovať.
evanaaa
Tiramisu, to pravé som ešte nejedla, ale ochutnala som niečo podobné, teda nepečený dezert s piškótami a nátierkovým maslom, bolo to dobré. Ja som pred romi robievala tiež prekladané piškóty a krém do ktorého som zamiešala kúsky ananásu, bolo to tiež dobré. Teraz je tu plno receptov podobného charakteru, no nie je to Tiramisu. Tam je základ okrem piškótov hlavne mascarpone, amareto, káva a vajíčka. Ale chcela by som niekedy ochutnať, či to ozaj stojí za hriech. A aj tie ostatné reecpty, ako aj ten tvoj, @naja , je iste dobrý, o tom nepochybujem. Len to nie je akože Tiramisu. A ešte ma zaujalo, že ak sa všetky tie aj podobné, začínajú vrstvou piškótov, ten tvoj sa začína krémom.
naja
... nechapem preco sa tu kazdy ako @alexdidi , @evanaaa , @afataga , tiginko na tych nazvoch - typice a netypicke tiramisu - pozastavuje .... :-( .. ved nech si kazdy spravi ako chce a ked sa mu to nepaci, nemusi to piect - pripravovat. ako priklad .. ved na babovku tiez neni jeden recept, je ich 1000 roznych, ktore sa volaju babovka a nad tym sa nikto nepozastavuje :-) .. tak sa nad tym zamyslite ...
naja
... ostatnym , ktory maju radost dobrotky pripravovat a piect ... a mozno podla mojho receptu tiramisu pripravit ... DAKUJEM :-) ... potesim sa, ked date vediet, ci vam chutilo ;-)
madlenka
Jedla som aj prave tiramisu,ale doma robim s mascarpone a inac davam presne tie iste suroviny ako Ty,tiez tomu hovorime tiramisu a je to bomba!!!!!!
violeta
@naja , mne sa tvoje tiramisu paci hlavne preto, ze don nedavas surove zltka. Takze ak by som ho niekedy chcela robit, budem sa inspirovat. Ulozila som si ho do KK. Dakujem :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia