Velmi oblúbené rodinné jedlo
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z 10 zemiačikov si pripravime cesto na zemiakové placky. Placky upečieme na oleji a pridame na rezance nakrájané a okorenené bravčové stehno ( 40dkg ).
- 2
Akonáhle stehno pustí šťavu, pridáme cibuľu a cesnak. Restujeme asi 3 minúty. Pridame malú lyžicu worcesteru, primiešame a do zmesi vmiešame polievkovú lyžicu sterilizovaného leča a prehrejeme.
- 3
Zmes vložime na zemiakové placky a preložime. Posypeme strúhaným syrom a ozdobime paradajkou a petržlenom. Podávame bez prílohy.
- 4
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1 kg surových zemiakov, 200 g hladkej múky, 2 dl mlieka, 2 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica Podravky, petržlenová vňať, minerálna voda (aspoň 4 PL), trocha čierneho korenia, soľ