Jablková roláda fotorecept
Foto: helena10
Ľahký a rýchly jablkový koláč. Potešil konzumentov. Ochutnávka bola pred chvíľou.
na 175 °C
Suroviny
Jablková náplň: | |
6 ks väčšie |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
50 g mleté |
|
1/2 bal. (alebo 1 PL mletej škorice) |
|
Korpus: | |
3 ks (veľkosť L) |
|
70-90 g |
|
80 ml |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Očistené jablká nastrúham nahrubo a s cukrom podusím krátko na panvici 2 minúty, aby sa celkom nerozpadli. Hneď do nich pridám vanilkový i škoricový cukor, mleté orechy. Premiešam a nechám chladnúť bokom. Niekedy jablká vôbec tepelne neupravujem a roláda je tiež výborná. Voľba je na vás, ako si pripravíte jablkovú zmes...
- 2
Na cesto šľahám celé vajcia s cukrami do svetlej peny. Vlejem mlieko a nasypem múku s práškom do pečiva. Jemne prešľahám, následne lopatkou premiešam.
- 3
Jablkovú zmes natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Na jablkovú zmes rovnomerne rozotriem vymiešané cesto.
- 4
Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne za 15-20 minút. Pečte podľa svojej rúry.
- 5
Upečený korpus s jablkovou náplňou obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie. Jablková náplň je hore. Stiahnem z nej dole ten papier, na ktorej sa roláda piekla. Zrolujem na papieri cez kratšiu stranu korpusu a nechám vychladnúť.
- 6
Vychladnutú jablkovú roládu posypem práškovým cukrom a nakrájam. Prajem dobrú chuť.
Tiež jablková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za nahliadnutie rcp. Prajem pekný víkend. 🤗