Jablková roláda
Jablková roláda

Jablková roláda fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 27. januára 2023
Jablková roláda (fotorecept)
Foto: helena10

Ľahký a rýchly jablkový koláč. Potešil konzumentov. Ochutnávka bola pred chvíľou.

15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Jablková náplň:
6 ks väčšie
4 PL
1 bal.
50 g mleté
1/2 bal. (alebo 1 PL mletej škorice)
Korpus:
3 ks (veľkosť L)
70-90 g
80 ml
150 g
1 bal.
1 bal.
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Očistené jablká nastrúham nahrubo a s cukrom podusím krátko na panvici 2 minúty, aby sa celkom nerozpadli. Hneď do nich pridám vanilkový i škoricový cukor, mleté orechy. Premiešam a nechám chladnúť bokom. Niekedy jablká vôbec tepelne neupravujem a roláda je tiež výborná. Voľba je na vás, ako si pripravíte jablkovú zmes...

  2. 2

    Na cesto šľahám celé vajcia s cukrami do svetlej peny. Vlejem mlieko a nasypem múku s práškom do pečiva. Jemne prešľahám, následne lopatkou premiešam.

  3. 3

    Jablkovú zmes natriem na papier na pečenie, ktorým je vystlaný plech 30 x 40 cm. Na jablkovú zmes rovnomerne rozotriem vymiešané cesto.

    Jablková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne za 15-20 minút. Pečte podľa svojej rúry.

  5. 5

    Upečený korpus s jablkovou náplňou obrátim vrchnou stranou dole na čistý papier na pečenie. Jablková náplň je hore. Stiahnem z nej dole ten papier, na ktorej sa roláda piekla. Zrolujem na papieri cez kratšiu stranu korpusu a nechám vychladnúť.

    Jablková roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutú jablkovú roládu posypem práškovým cukrom a nakrájam. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

helena10
@mamec , ešte máme dooosť jabĺk. Ja som už pri niektorom recepte písala, že sme z minuloročnej úrody rozdali 8 veľkých prepraviek jabĺk a o niečo menej nám ostalo. Takže treba schasnovať maximum. Preto väčšina mojich receptov je s jablkami. Ale boli roky, že nebola skoro žiadna úroda.
Ďakujem za nahliadnutie rcp. Prajem pekný víkend. 🤗