
Kel ako príloha namiesto kapusty
Ak neviete čo s kelom, tu je môj niekoľkokrát odskúšaný recept. Kľudne ho uduste ako...

Ovocná torta od francúzského špičkového cukrára Erika Lamárta
Túto tortu som si zapísala z TV Paprika od svetoznámeho francúzskeho cukrára Erika Lamárta, ktorý je...

Džatky
Tak pri tomto jedle sme sa s bratom furt pobili. Jedli sme to z jednej misy a...
Plnené langoše
Takéto langoše pripravovala moja babka. Okrem takýchto kapustových, vždy naplnila pár kúskov aj domácim slivkovým lekvárom...

Eskimo rezy
U nás doma veľmi obľúbené a chutné rezy. V recepte sú suroviny uvedené klasicky na celý...

Marhuľový bozk
Videla som ho v telke a zaujala ma kombinácia marhúľ a čokolády... je božská! Najlepšie je...

Harissa domácí s papričkami habanero
Této harissy mi dal kamarád skleničku od přesnídávky tzv. na ochutnání. Stala se mou na...

Pikantné slimáky s pizza náplňou
Je to v podstate závin z cesta, podobného ako na pizzu, naplnený dobrotami, ktoré...

Tekvicové halušky s tvarohom, cibuľkou a slaninou
Robila som čalamádu z bielej tekvice a zostala mi jedna celá, tak som z nej urobila...

Granatiersky pochod zo semoliny
Kto by nepoznal granatiersky pochod, nazývaný tiež granatier marsch, granadýr, zemiakové fliačky... stará osvedčená...
Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

Marcipánová torta
Vynikajúca torta. Rýchla a jednoduchá príprava. TIP: S marcipánom sa dobre pracuje keď má izbovú teplotu....

Maková torta s mandľovou posýpkou
Cesto: Žĺtky s polovicou cukru vymiešajte dopenista, ku koncu pridajte 3 PL vody. Z bielkov...

Voňavé pomarančové muffiny s polevou
Tento rcp bol raz v "Rytmuse života", zapáčil sa mi a dnes som ho musela vyskúšať,...

Domáce tagliatelle z múky semolina durum
Tento recept som videla na TV - paprika, pripravoval ho šéfkuchár Zoltán Magos, odborník pre...

Paradajkový lekvár ako šípkový
aj keď sa zdá, že paradajky nemajú s lekvárom nič spoločné, táto kombinácia ingrediencií...

Jednoduché makové rezy
Upiekla som veľmi jednoduché, nadýchané a veľmi chutné makové rezy. potrela dom ich jahodovým džemom...

Medvedie labky- osvedčená klasika
Tento recept je ozajstná klasika, akú sme robievali doma, ked som bola malá. Pamätám si,...

Kura s ryžou zapekané v rúre - Пиле с ориз на фурна
Zakaždým keď ideme do Bulharska moja milá svokra zadáva pred odchodom jednu obligátnu otázku: "Deti moje čo...

Bryndzová polievka
Nakrájame slaninku, a opražíme. Opraženú slaninku vyberieme a zatiaľ odložíme. Na výpeku zo slaninky...

Krehký slivkový koláč
Sezóna sliviek je tu, a preto treba tieto plody zakomponovať aj do koláčov. Tentokrát to...

Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...

Veľkonočná mäsová ruža
Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po...

Hrášok na paprike s haluškami
Možno sa mnohí zasmejete, u nás toto jedlo voláme " Čušpajs". Je to obľúbené...

Jednoduchý kokosový koláč
Hrnček - 200 ml. Mlieko, biely jogurt a olej dáme do nádoby a vymiešame metličkou....

Žĺtkové venčeky
250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a...

Vajnorský osúch
Ide o miestnu "špecialitu" z Vajnor (dnes miestna časť Bratislavy), oblížete si všetky prsty :-).

Chinois aux pépites de chocolat alebo brioška s vanilkovým krémom
Tento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine. wordpress. com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás...

Bravčové plátky v smotanovo-paprikovej omáčke
Jednoduchá a chutná príprava mäsa, ktorá nikdy nesklame.

Karamelové rezy s ovocím a šľahačkou
Tento recept mám už veľmi dlho, ani si nepamätám odkiaľ. Je to karamelové piškotové cesto, na ktoré...