trubičky so snehovo-mascarpone náplňou

honestka - fotkahonestka, 10. apríla 2010
trubičky so snehovo-mascarpone náplňou
Foto: honestka

Receptov na trubicky je ozaj vela. Chcem pridat jednu napln, ktora nam tu velmi chuti

25
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 230  °C

Suroviny

1 ks
Plna:
7  ks
1  pohar
3/4  pohara
3  PL
1  PL
1  PL
1  PL




Postup

  1. 1

    Hotove listkove cesto si vyvalkame a nakrajame na pruzky siroke asi 2,5 cm. Tieto navinieme na olejom natrete trubicky. (Ja tu pouzivam hotovy spray PAM s ktorym sa naraba velmi dobre). Pruzky cesta navinieme na trubicky tak, aby sa prekryvali a tieto ukladame na studenou vodou vyplachnuty plech. Ked su vsetky ulozene na plechu postriekame este vodou a dame do horucej rury, aby sa krasne nafukli a upiekli do zlatista. Nechame troska ochladit a zosunieme ich z kovovych formiciek.

  2. 2

    Plnku si pripravime tak, ze z vody a cukru uvarime syrup (na nit) a tento pomaly prilievame do slahaca s bielkami. Bielka slahame kym sa krasne nelesknu a sneh je horuci a tuhy (asi tak 6 minut). Mascarpone si nechame pri izbovej teplote rozpustit, pokvakpkame likerom (ja pouzivam Grand Marnier, ale aku prichut mate radi je ok, alebo pouzite len citronovu stavu, slahacku a tento rozmiesajte na krem. Pridajte trosku s vyslahaneho snehu, ktory je uz teraz ochladeny - dobre premiesat a potom znova postupne pridat mascarpone do vyslahaneho snehu, vsetko dobre premiesat a plnit trubicky. Tento krem je v listkovom ceste velmi dobrej a nezvycajnej chuti. Vymyslela som si kombinaciu sama a navstevy ma o tuto dobrotu ziadaju, ked pridu na posed. A hoci cele roky som ich jedla najradsej iba s varenym snehom, priznam sa, ze ich mam takto upravene velmi rada tiez.

  3. 3

    Neviem, ci s tymto receptom sa mozem zaradit do novej sutaze? Dakujem.

Diskusia k receptu

hanina
Ach jaj trubičky. V detstve bez nich nemohla byť žiadna oslava či sviatok. A tá plnka je tiež super. Ale z hotového lístkového cesta som ich asi nikdy nejedla. Musím skúsiť. Vďaka.
honestka
toto je ten rychlejsi sposob urcite z domaceho cesta by boli fajnovejsie...
babav
@honestka , A+ za recept!Zial ja nemam take trubicky, na ktorom sa pecie navinute cesto :-(
honestka
babav, kludne si teda upec cesto na plechu, pokrajaj na kocky ako pri kremeske a mozes naplnit...
alebo som nepochopila to /navinute cesto/?
babav
Paci sa mi na tomto zakusku prave ten originalny trubickovy tvar.Skusim este pohladat formicky v obchode so specialnymi kuchynskymi potrebami.Dakujem za recept!
dominika30
kradnem ti to :)
V sobotu mam navstevu, tak uz viem cim ich prekvapim :) Dakujem x




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia