Foto: honestka
Receptov na trubicky je ozaj vela. Chcem pridat jednu napln, ktora nam tu velmi chuti
porcií
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Hotove listkove cesto si vyvalkame a nakrajame na pruzky siroke asi 2,5 cm. Tieto navinieme na olejom natrete trubicky. (Ja tu pouzivam hotovy spray PAM s ktorym sa naraba velmi dobre). Pruzky cesta navinieme na trubicky tak, aby sa prekryvali a tieto ukladame na studenou vodou vyplachnuty plech. Ked su vsetky ulozene na plechu postriekame este vodou a dame do horucej rury, aby sa krasne nafukli a upiekli do zlatista. Nechame troska ochladit a zosunieme ich z kovovych formiciek.
- 2
Plnku si pripravime tak, ze z vody a cukru uvarime syrup (na nit) a tento pomaly prilievame do slahaca s bielkami. Bielka slahame kym sa krasne nelesknu a sneh je horuci a tuhy (asi tak 6 minut). Mascarpone si nechame pri izbovej teplote rozpustit, pokvakpkame likerom (ja pouzivam Grand Marnier, ale aku prichut mate radi je ok, alebo pouzite len citronovu stavu, slahacku a tento rozmiesajte na krem. Pridajte trosku s vyslahaneho snehu, ktory je uz teraz ochladeny - dobre premiesat a potom znova postupne pridat mascarpone do vyslahaneho snehu, vsetko dobre premiesat a plnit trubicky. Tento krem je v listkovom ceste velmi dobrej a nezvycajnej chuti. Vymyslela som si kombinaciu sama a navstevy ma o tuto dobrotu ziadaju, ked pridu na posed. A hoci cele roky som ich jedla najradsej iba s varenym snehom, priznam sa, ze ich mam takto upravene velmi rada tiez.
- 3
Neviem, ci s tymto receptom sa mozem zaradit do novej sutaze? Dakujem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
alebo som nepochopila to /navinute cesto/?
V sobotu mam navstevu, tak uz viem cim ich prekvapim :) Dakujem x