Vanilkové rožky

myalab - fotkamyalab, 20. decembra 2011
Vanilkové rožky
Foto: myalab

Vanilkové rožky som ani nechcela pridávať, lebo je tu uz veľa receptov, ale niektoré moje kamarátky ma o to žiadali, tak Vás možno Zobraziť celý popisVanilkové rožky som ani nechcela pridávať, lebo je tu uz veľa receptov, ale niektoré moje kamarátky ma o to žiadali, tak Vás možno ešte niekoho zaujmu.

30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
240 g
400 g
120 g
40 g
1 ks
Ozdoba:
20 g
50 g




Postup

  1. 1

    Oriešky môžeme, ale aj nemusíme vopred opražiť v rúre. Robievam z lieskových, vlašských orechov, prípadne mandlí, ale aj z nesolených pistácii. Po vychladnutí jemne pomelieme. Vysypeme ich do múky a pridáme ostatné suroviny. Používam vanilkový nie vanilínový cukor aj dreň z pravej vanilky. Vanilkový struk v strede po dĺžke rozrežeme a nožom z obidvoch častí stiahneme dreň, ktorú pridáme k ostatným surovinám. Spracujeme cesto, z ktorého tvoríme malé rožteky. Cesto si môžeme pripraviť vopred. Vložíme ho do potravinovej fólie a takto pripravené vydrží v chladničke niekoľko dní. Pred spracovaním aspoň 2 - 3 hodiny vybrať z chladničky, aby zmäklo.

  2. 2

    Čokoládu spolu so stuženým tukom roztopíme nad parou. Končeky rožtekov omáčame v čokoláde. Tiež môžeme rožteky ešte teplé obaliť vo vanilkovom cukre zmiešanom spolu s práškovým cukrom.

    Vanilkové rožky - obrázok 2

Diskusia k receptu

dorisa
Rožteky máš krásne, ja nepekávam takéto, ale by som mala vyskúšať. Možno okolo Silvestra.
marijanka712
krásne rožteky a zaujímavý postup a preto je dobre že si to tu dala oni môžu mať zasa inú chuť a na ne som zvedavá preto si ho uložím a zaradím do kk aj do pečnia
elekra
Krásne rožteky! Ja robievam z mletých mandlí a dávam aj žĺtko, akurát som ich včera robila. A obaľujem v práškovom a vanilkovom cukre.
1x myalab
garanco
Zmena je život - zvykne sa hovoriť, opražené orechy môžu dodať krásnu vôňu a príjemnú chuť! Pekné, výborné!
myalab
Dakujem za pekne komentiky. @elektra ano aj ja pouzivam rozne oriesky, vsetky su chutne :)
cica2
krásne sa ti vydarili, si šikovná!
myalab
@cica 2, @3sandra3 , dakujem :) aj tento rok som ich piekla este ma caka cokolada. S maslom su neskutocne dobreee, nepozivam heru, palmarin.
becky203
No , škoda že mám starú ceru inak by som to hned začala piecť :) a nevieš či sa to može aj v rure? dakujem
myalab
Ano rozteky sa pecu v rure az potom som konceky omacala do cokolady. Namiesto cery mozes pouzit maslo alebo slahackovu smotanu.
Ja uz tiez ceru nebudem pouzivat...
becky203
dobre , dakujem určite vyskúšam ;) asi aj dnes myslela som si že potrebujem ceru ale ked tak aj dnes možem začať robiť dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia