Foto: myalab
Vanilkové rožky som ani nechcela pridávať, lebo je tu uz veľa receptov, ale niektoré moje kamarátky ma o to žiadali, tak Vás možno Zobraziť celý popisVanilkové rožky som ani nechcela pridávať, lebo je tu uz veľa receptov, ale niektoré moje kamarátky ma o to žiadali, tak Vás možno ešte niekoho zaujmu.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Oriešky môžeme, ale aj nemusíme vopred opražiť v rúre. Robievam z lieskových, vlašských orechov, prípadne mandlí, ale aj z nesolených pistácii. Po vychladnutí jemne pomelieme. Vysypeme ich do múky a pridáme ostatné suroviny. Používam vanilkový nie vanilínový cukor aj dreň z pravej vanilky. Vanilkový struk v strede po dĺžke rozrežeme a nožom z obidvoch častí stiahneme dreň, ktorú pridáme k ostatným surovinám. Spracujeme cesto, z ktorého tvoríme malé rožteky. Cesto si môžeme pripraviť vopred. Vložíme ho do potravinovej fólie a takto pripravené vydrží v chladničke niekoľko dní. Pred spracovaním aspoň 2 - 3 hodiny vybrať z chladničky, aby zmäklo.
- 2
Čokoládu spolu so stuženým tukom roztopíme nad parou. Končeky rožtekov omáčame v čokoláde. Tiež môžeme rožteky ešte teplé obaliť vo vanilkovom cukre zmiešanom spolu s práškovým cukrom.
- 2
Ja uz tiez ceru nebudem pouzivat...