Foto: orchidea
Recept mám už vyše 20 rokov. Dostala som ho od svojej kolegyňe, skúsenej cukrárky, ktorá nás pri akejkoľvek príležitosti prekvapila vždy niečím novým Zobraziť celý popisRecept mám už vyše 20 rokov. Dostala som ho od svojej kolegyňe, skúsenej cukrárky, ktorá nás pri akejkoľvek príležitosti prekvapila vždy niečím novým a vždy vynikajúcim. Koláčik má zaujímavý názov, ale je to asi preto, že suroviny sú v štvrťkilovej váhe. So súhlasom mojej kamarátky @cica2, ktorá podľa receptu koláč upiekla a aj vyfotila, vložila som hlavný obrázok ktorý mi poslala.
Postup
-
1
Múku zmiešať s práškom do pečiva, pridať nakrájaný zmäknutý tuk, vajíčka a vypracovať cesto. Rozdeliť na 3 časti a do jednej zapracovať kakao. Cesto nechať asi polhodinu postáť.
- 2
Jedne bledé cesto rozvaľkať a dať na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieť lekvárom podľa chuti. Dobrý je ríbezľový alebo malinový, posypať orechami a práškovým cukrom podľa chuti ako má kto rád sladké. Prikryť vyvaľkaným tmavým cestom. Tiež potrieť lekvárom a posypať orechami s cukrom. Nakoniec prikryť rozvaľkaným bledým cestom.
- 3
Popichať vidličkou a dať piecť. Hotový upečený koláč poliať čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu